puntvalles

El PDeCAT trenca el pacte de govern amb el PSC a Parets del VallèsEls demòcrates asseguren que la relació amb els socialistes ha estat "immillorable" però reconeixen que l'empresonament de Turull "pesa molt".

 

ACN Parets del Vallès .- El PDeCAT ha trencat el pacte de govern que tenia amb el PSC a Parets del Vallès des de la primavera del 2016. El partit ha pres aquesta decisió seguint el posicionament majoritari de l'última assemblea de militants, convocada exclusivament per debatre sobre la situació de l'acord amb el grup socialista. El president local dels demòcrates, Jaume Grau, ha assegurat que la relació amb el PSC a nivell local ha estat "immillorable", tant pel que fa a la política municipal com per qüestions d'àmbit nacional. "Ens hem entès perfectament, però la política del PSOE no ens permet mantenir el pacte, i a Parets també hi pesa molt el fet que Jordi Turull estigui empresonat", ha admès el president local del PDeCAT, recordant que el conseller destituït és veí de Parets.
El PDeCAT ha insistit que l'entesa amb el PSC de Parets ha estat constant, i ha subratllat que la relació directa amb els socis de govern no s'havia ressentit dels esdeveniments de la política nacional dels darrers mesos. En aquest sentit, el president local dels demòcrates ha destacat que el govern de Parets va condemnar en bloc l'actuació policial de l'1 d'octubre i l'empresonament de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, i també va refusar l'aplicació de l'article 155. 

Amb tot, Jaume Grau ha senyalat que "l'actitud manifesta del PSC i el PSOE a favor de l'article 155 ha pesat més que el bon enteniment a nivell local". Per aquest motiu, ha dit, els associats demòcrates han conclòs que la "millor" opció era deixar el govern per formar part de l'oposició.

El partit demòcrata compta amb un sol regidor a l'Ajuntament de Parets, Raúl Urtusol, que des de la primavera del 2016 garantia la majoria al govern liderat per l'alcalde socialista Sergi Mingote. Fins ara, Urtusol era el tercer tinent d'alcalde i ocupava la Regidoria de Comerç. La seva marxa deixa ara el govern del PSC en minoria, amb 8 dels 17 regidors del Ple.

Una trentena de camions apareixen amb les rodes punxades a l'AP-7

Divendres passat es va produir un episodi similar amb 13 vehicles de gran tonatge.   ACN Barcelona .- Una trentena d...

L'onada de fred s'allargarà fins dimarts

Les temperatures seran baixes arreu de Catalunya, amb especial incidència a les comarques de l'interior.   AC...

Els Bombers han fet 1.362 serveis a l'entorn natural durant el 2017, dels quals 781 són rescats de muntanya

Un total de 424 sortides s'han fet per recerca de persones perdudes, la majoria a les comarques del Bages, Osona, Ripoll&eg...

Una caminada a Parets del Vallès reclama l'alliberament de Turull i la resta d'empresonats

Els participants, amb personalitats com Munté, Homs, Baños, Corominas o Buch, formen un llaç groc. &n...

S'activa la restricció als cotxes sense etiqueta a Barcelona i municipis circumdants en cas d'episodi de contaminació

No podran circular turismes de benzina anteriors al 2000, dièsels d'abans del 2006 ni furgonetes prèvies al 1...