Diari digital del Vallès Oriental i Occidental 


El PDeCAT trenca el pacte de govern amb el PSC a Parets del VallèsEls demòcrates asseguren que la relació amb els socialistes ha estat "immillorable" però reconeixen que l'empresonament de Turull "pesa molt".

 

ACN Parets del Vallès .- El PDeCAT ha trencat el pacte de govern que tenia amb el PSC a Parets del Vallès des de la primavera del 2016. El partit ha pres aquesta decisió seguint el posicionament majoritari de l'última assemblea de militants, convocada exclusivament per debatre sobre la situació de l'acord amb el grup socialista. El president local dels demòcrates, Jaume Grau, ha assegurat que la relació amb el PSC a nivell local ha estat "immillorable", tant pel que fa a la política municipal com per qüestions d'àmbit nacional. "Ens hem entès perfectament, però la política del PSOE no ens permet mantenir el pacte, i a Parets també hi pesa molt el fet que Jordi Turull estigui empresonat", ha admès el president local del PDeCAT, recordant que el conseller destituït és veí de Parets.
El PDeCAT ha insistit que l'entesa amb el PSC de Parets ha estat constant, i ha subratllat que la relació directa amb els socis de govern no s'havia ressentit dels esdeveniments de la política nacional dels darrers mesos. En aquest sentit, el president local dels demòcrates ha destacat que el govern de Parets va condemnar en bloc l'actuació policial de l'1 d'octubre i l'empresonament de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, i també va refusar l'aplicació de l'article 155. 

Amb tot, Jaume Grau ha senyalat que "l'actitud manifesta del PSC i el PSOE a favor de l'article 155 ha pesat més que el bon enteniment a nivell local". Per aquest motiu, ha dit, els associats demòcrates han conclòs que la "millor" opció era deixar el govern per formar part de l'oposició.

El partit demòcrata compta amb un sol regidor a l'Ajuntament de Parets, Raúl Urtusol, que des de la primavera del 2016 garantia la majoria al govern liderat per l'alcalde socialista Sergi Mingote. Fins ara, Urtusol era el tercer tinent d'alcalde i ocupava la Regidoria de Comerç. La seva marxa deixa ara el govern del PSC en minoria, amb 8 dels 17 regidors del Ple.

Un pres de Quatre Camins s'enfila al sostre d'un dels edificis del complex

L'home hi ha pujat cap a dos quarts de set i a dos quarts de dotze encara hi era Un pres del centre penitenciari de Quatre...

El Grup Especial d'Intervenció dels Mossos fa baixar el pres enfilat unes cinc hores a Quatre Camins

L'intern va pujar en un dels sostres del centres a dos quarts de set de la tarda El Grup Especial d'Intervenció del...

Terrassa vol incentivar les empreses a trobar solucions als problemes de les persones majors de 80 anys que viuen soles

El consistori impulsa un projecte pilot per sensibilitzar les companyies i fomentar la responsabilitat social corporativa ...

L'Hospital de Terrassa s'escalfarà amb la caldera de biomassa forestal més gran de Catalunya

S'alimentarà de 3.200 tones de fusta de boscos de gestió sostenible i generarà energia suficient per a...

Montcada i Reixac transformarà els pilars de la C-33 en una galeria d'art

La localitat acollirà el Festival MIRA'MIR amb l'objectiu "d'abandonar l'estigma de ciutat dormitori, de municipi de...