Diari digital del Vallès Oriental i Occidental 

Temps ara
Weather Icon
( - )

Adif reforçarà la seguretat a les vies de Montcada i Reixac mentre no executa el seu soterrament de la R2L'ens gestor reitera que s'està complint el calendari previst i que les obres s'iniciaran el 2020.

 

ACN Montcada i Reixac .- Adif i l'Ajuntament de Montcada i Reixac (Vallès Occidental), han acordat ampliar les mesures de seguretat i protecció al voltant de les vies que creuen el municipi. Així ho han establert en una reunió que s'ha celebrat al consistori vallesà i on hi han pres part l'alcaldessa, Laura Campos, i el president d'Adif, Juan Bravo, entre d'altres representants municipals, del gestor ferroviari de Barcelona Regional i de la Generalitat. D'aquesta manera, s'ha decidit incrementar el nombre de tanques perimetrals en diverses línies, així com repintar dos passos a nivell del centre de la localitat i millorar-hi la senyalització visual i també acústica. La trobada també ha servit per confirmar que el soterrament de la R2 avança a bon ritme i que s'està complint el calendari previst. La previsió és que les obres comencin el 2020.
La reunió s'ha celebrat després que el govern de l'Estat fes públic el passar 13 d'octubre a través del Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) la licitació de la redacció de l'estudi informatiu, el projecte bàsic i el constructiu del soterrament de la línia R2 al seu pas per Montcada. Amb un pressupost de 3,5 MEUR euros, els estudis estaran a licitació fins el 21 de novembre, s'adjudicaran el 5 de desembre, i el termini d'execució serà de 21 mesos. Les obres es preveu que puguin iniciar-se al primer semestre de 2020, i tindran un termini d'execució de 36 mesos. 

Mentre això no passa, però, Adif i l'Ajuntament han acordat impulsar una sèrie de mesures per incrementar la seguretat al voltant de les vies, on ja hi han perdut la vida 170 persones atropellades per trens al llarg de la història. "S'ha decidit adequar l'espai a la normativa i ampliar la zona destinada al pas de vianants, volem tenir els projectes fets a finals d'any i que es puguin executar al llarg de 2018", ha explicat Bravo, que ha destacat que no afectarà ni al trànsit de trens, ni al pas de vehicles ni de persones.

De la mateixa manera, s'ha descartat el sistema de doble barrera als passos a nivell, donat que podien posar en risc els vehicles que de manera fortuïta quedessin dins de l'espai de vies un cop baixades, i s'ha apostat per incrementar el nombre de tanques perimetrals. "Es tracta de no canviar les tanques del centre que compten amb peus de formigó, sinó adequar-les per tenir més metres de tanques noves en punts negres com l'entorn de l'escola Font Freda, o el pas de la R3 a Masrampinyo", ha dit Campos.

També s'ha acordat millorar la senyalització i repintar els espais destinats als vianants, així com adaptar noves senyals acústiques a la zona de barreres per fer més complicat que els ciutadans creuïn quan estan baixades.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental

Tres afectats per càncers de la sang creuen en bici el desert dels Monegres per visibilitzar la malaltia

Són de l'Arboç, Rubí i Múrcia i volen donar a conèixer el cinquè càncer m&...

Investigadors catalans identifiquen teràpies d’estimulació sensorial per tractar la disfàgia post-ictus

La dificultat per tragar aliments no està només associada a un problema muscular, segons un estudi de l&rsquo...

Un projecte europeu revela que les depuradores urbanes poden esdevenir plantes energèticament autosuficients

Els resultats parteixen d'una prova pilot que s'ha dut a terme a la depuradora de Rubí i que ha suposat una inversi&...

Ordre de detenció internacional a l'espai Schengen per a l'investigat per la violació que es va produir a Sabadell que va fugir

El jutjat també acorda la triangulació dels telèfons mòbils dels investigats El jutjat d'instr...

Un menor mor atropellat per un tren a la sortida de l'estació Rodalies de Sabadell Nord

La circulació de combois s'ha interromput entre un quart d'11 i les 12 del migdia Un menor ha mort atropellat per u...

Empreses i comerços