puntvalles

Empresa i treballadors arriben a un principi d'acord sobre l'ERO de LacremEls sindicats desconvoquen la vaga i les plantilles dels centres de treball voten aquest dimarts per ratificar la proposta.

 

ACN Barcelona .- La direcció de l'empresa Lacrem (Farggi i La Menorquina) i els sindicats han aconseguit arribar a un principi d'acord respecte l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) plantejat des del grup Farga. Un expedient que afecta a 153 dels 665 empleats de les plantes que la firma té a Barcelona, Palau-solità i Plegamans i Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental). En aquest sentit, les vaga prevista per aquest dilluns i dimarts han quedat desconvocades a l'espera de la decisió dels treballadors, que aquest dimarts votaran per ratificar la proposta acordada amb la companyia.
L'ERO inicial plantejava l'acomiadament del 15% de la plantilla, un total de 153 treballadors, i la reconversió dels contractes fixes en fixes discontinus. Una mesura que s'emmarca en el procés de reorganització que el grup Farga està duent a terme després d'haver comprat La Menorquina el passat mes d'abril.

Aquest procés també contemplava el tancament de la fàbrica barcelonina i la centralització de tota la producció al Vallès. Per la seva part, el comitè d'empresa proposava prejubilacions per evitar acomiadaments o que els contractes que passin a ser fixes discontinus comptin amb una garantia de vuit mesos de feina a l'any.

Totes dues parts haurien arribat a un acord, que encara no has transcendit, a l'espera que els treballadors dels diferents centres de el ratifiquin aquest dimarts. Els sindicats, tot i això, ja han decidit desconvocar les dues jornades de vaga previstes per aquesta setmana.

Una trentena de camions apareixen amb les rodes punxades a l'AP-7

Divendres passat es va produir un episodi similar amb 13 vehicles de gran tonatge.   ACN Barcelona .- Una trentena d...

L'onada de fred s'allargarà fins dimarts

Les temperatures seran baixes arreu de Catalunya, amb especial incidència a les comarques de l'interior.   AC...

Els Bombers han fet 1.362 serveis a l'entorn natural durant el 2017, dels quals 781 són rescats de muntanya

Un total de 424 sortides s'han fet per recerca de persones perdudes, la majoria a les comarques del Bages, Osona, Ripoll&eg...

Una caminada a Parets del Vallès reclama l'alliberament de Turull i la resta d'empresonats

Els participants, amb personalitats com Munté, Homs, Baños, Corominas o Buch, formen un llaç groc. &n...

S'activa la restricció als cotxes sense etiqueta a Barcelona i municipis circumdants en cas d'episodi de contaminació

No podran circular turismes de benzina anteriors al 2000, dièsels d'abans del 2006 ni furgonetes prèvies al 1...