puntvalles

SEPMAG Systems comença a exportar a la Xina tecnologia de fabricació de kits de diagnòstic mèdicL'empresa catalana, amb seu a Cerdanyola del Vallès, tanca un acord amb un distribuïdor xinès i ven els seus quatre primers dispositius al país asiàtic

 

ACN Cerdanyola del Vallès .- L'empresa catalana SEPMAG Systems ha començat a exportar a la Xina dispositius basats en la tecnologia de separació de partícules per fabricar reactius que detecten malalties com l'hepatitis o la SIDA. La companyia, amb el suport de l'agència pública ACCIÓ a través de l'Oficina Exterior de Comerç i d'Inversions a Beijing, ha tancat un acord amb el distribuïdor local Zenmindes per introduir al país asiàtic aquests productes. Concretament, ja ha venut quatre dispositius a empreses de diagnòstic i centres de recerca xinesos, el valor dels quals oscil·la entre els 5.000 i els 100.000 euros. Aquesta tecnologia permet, amb l'ajut d'imants, generar un camp magnètic que permet separar diferents tipus de partícules i, a partir d'aquí, poder fabricar reactius, un dels components dels equips de diagnòstic mèdic per a malalties com les esmentades, a través de la sang, l'orina i altres tipus de mostra.
Fundada el 2012 i amb seu al Parc Tecnològic de Cerdanyola del Vallès, SEPMAG Systems exporta un 90% de la seva producció a països de la UE, els Estats Units, el Japó i, ara, la Xina. La seva facturació anual se situa al voltant de vuit milions d'euros i compta amb vuit treballadors repartits entre les instal·lacions catalanes, als Estats Units i el Japó. Entre els seus clients es troben reconeguts laboratoris com Biokit, Grífols i Roche.

"En els darrers cinc anys, la Xina ha apostat pel desenvolupament de les tecnologies de dia gnòstic basades en partícules magnètiques i ha esdevingut un mercat potencial per introduir-hi la nostra tecnologia que resol els problemes d'estandaritzar, validar i escalar els processos de separació, que necessiten volums de treball cada vegada més grans per respondre a una demanda creixent", ha apuntat el responsable científic de l'empresa, Lluís M. Martínez. L'acord amb el distribuïdor local, "que coneix el mercat xinès però també està acostumat a tractar amb empreses europees", permet "minimitzar les possibles diferències entre les dinàmiques de treball d'ambdós territoris", subratlla.

Amb un creixement econòmic del 6,7% el 2016, actualment hi ha 5.193 empreses catalanes que exporten a la Xina. L'any passat, les vendes de Catalunya al país asiàtic van arribar als 1.308 milions d'euros, un 9% més respecte que l'any anterior. Les exportacions catalanes suposen el 26% de les exportacions estatals en aquest país.

Una trentena de camions apareixen amb les rodes punxades a l'AP-7

Divendres passat es va produir un episodi similar amb 13 vehicles de gran tonatge.   ACN Barcelona .- Una trentena d...

L'onada de fred s'allargarà fins dimarts

Les temperatures seran baixes arreu de Catalunya, amb especial incidència a les comarques de l'interior.   AC...

Els Bombers han fet 1.362 serveis a l'entorn natural durant el 2017, dels quals 781 són rescats de muntanya

Un total de 424 sortides s'han fet per recerca de persones perdudes, la majoria a les comarques del Bages, Osona, Ripoll&eg...

Una caminada a Parets del Vallès reclama l'alliberament de Turull i la resta d'empresonats

Els participants, amb personalitats com Munté, Homs, Baños, Corominas o Buch, formen un llaç groc. &n...

S'activa la restricció als cotxes sense etiqueta a Barcelona i municipis circumdants en cas d'episodi de contaminació

No podran circular turismes de benzina anteriors al 2000, dièsels d'abans del 2006 ni furgonetes prèvies al 1...