Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

60.000 passatgers i 200 trens afectats pel robatori de 360 metres de cable de coure a Rodalies

16 Desembre 2015 Redacció:


El robatori de 360 metres de cable de coure entre les estacions de Mollet-Sant Fost i La Llagosta la matinada d'aquest dimarts ha produït retards d'entre 25 i 30 minuts de mitjana als 200 trens que circulen diàriament per les línies R2 nord, R8 i R11 i ha afectat 60.000 passatgers al llarg de la jornada, que suposen el 15% dels usuaris diaris de Rodalies Renfe. Segons ha explicat el secretari d'Estat d'Infraestructures, Julio Gómez Pomar, la incidència seguirà afectant aquestes línies durant "els propers dies". Mentre duri l'afectació, circularan el 50% dels trens a l'R2 nord, l'R8 i l'R11 i ho faran amb uns retards que no s'han quantificat. Renfe reforçarà les connexions amb autobusos.

Pel que fa a la línia R2 nord, a partir de demà circularan dos trens per hora i sentit en la línia Sant Celoni –Granollers-Gava i entre l'aeroport i Sant Andreu Comtal. A més, la línia es reforçarà amb un servei complementari d'autocars directes a Barcelona Sant Andreu Arenal des de Granollers Centre, Mollet Sant Fost, Montmeló i La Llagosta. A Sant Andreu Arenal els viatgers podran enllaçar amb els trens de rodalies de les línies R3 i R4, així com amb el metro o l'autobús.

Quant a la línia R8, hi haurà el servei habitual en tren entre Martorell i Cerdanyola Universitat, però entre Cerdanyola UAB i Granollers Centre hi haurà només el servei alternatiu per carretera.

Respecte a la línia R11, entre Portbou i Barcelona per Girona, circularan dos trens per hora i sentit. En un comunicat, Renfe i Adif ha recordat que els viatgers de Montcada poden utilitzar les estacions de les línies R3 i R4 per arribar a Barcelona.

Els trens que circulin per les vies afectades patiran retards perquè el control de la circulació no es pot fer de manera automàtica com a conseqüència de la incidència, ha explicat el secretari d'Estat d'Infraestructures. Julio Gómez Pomar ha demanat "disculpes" als usuaris i ha assegurat que Renfe i Adif estan posant "tots els mitjans" per solucionar aquesta situació tan aviat com sigui possible.

Per informar els clients, Renfe i Adif han reforçat el servei d'atenció al client amb 50 persones que se situaran a les estacions afectades. A més, s'informarà els viatgers mitjançant la megafonia de trens i estacions, via twitter i l'app de Rodalies i els webswww.rodaliesdecatalunya.cat i www.adif.es; així com al telèfon 900 41 00 41.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

Guia comercial del Vallès