puntvalles

Últimes tendències al MAC de GranollersEl Plató del Centre Audiovisual de Roca Umbert (Granollers) ha acollit la presentació de la 18a edició del Mercat Audiovisual de Catalunya (MAC). L’acte va comptar amb la presència de Jordi del Río, director general de Mitjans de Comunicació de la Generalitat; Enric Rimbau, cap de continguts de La Xarxa; Josep Mayoral, alcalde de Granollers; Jordi Terrades, regidor d’Organització i Societat del Coneixement; Alba Barnusell, regidora de Comunicació i Projectes Estratègics, i Josep Maria Codina, director del Mercat Audiovisual de Catalunya.

La trobada audiovisual de referència catalana compleix enguany la divuitena edició amb novetats. A nivell de format, el MAC amplia la durada a dues jornades: el 14 i 15 de juny, i també creix en superfície, ocupant un total de 2.156 m2, a dins del complex de Roca Umbert Fàbrica de les Arts (Granollers).

A la roda de premsa, Jordi del Rio, ha considerat el MAC com a “espai de diàleg imprescindible entre els agents del sector”, a la vegada que, fent referència a l’extens programa del certamen, ha parlat “d’excel·lent salut del MAC, com ho és també la de la ràdio”.

En la present edició del MAC es farà una radiografia del moment actual a la comunicació de proximitat, amb especial  deteniment en la situació de la ràdio a Catalunya o les noves tendències de consum, entre d’altres temes. Aquestes sessions comptaran amb la participació del mateix Jordi del Río; Roger Loppacher, president del CAC; Saül Gordillo, director de Catalunya Ràdio; periodistes com Salvador Alsius o Xantal Llavina i experts com el catedràtic Emili Prado o el director de l’Observatori de la Ràdio a Catalunya, Josep Maria Martí.

De la seva banda, la regidora de Comunicació i Projectes Estratègics de l’Ajuntament de Granollers, Alba Barnusell, ha destacat el “variat programa del MAC, en què la comunicació local i de proximitat serà important, amb la incorporació de l’aspecte més digital de la mà de Digital Granollers, a més d’altres activitats com la sessió dels influenciadors i la relació de marca; l’àmbit dels videojocs, la realitat virtual o el cinema esfèric”.

Enric Rimbau, cap de continguts de La Xarxa de Comunicació Local, ha parlat respecte de les jornades que organitza el MAC de “molt útils per al sector”. En concret, les sessions que organitza La Xarxa tindran giraran a l’entorn del nou sistema de xarxa de fibra que permet la transmissió de continguts d’una manera ràpida I eficient;  dels estudis d’audiència en la tv de proximitat i del debat sobre la gestió dels drets de la televisió.  Rimbau ha parlat del sector audiovisual com a “un sector tecnològicament preparat amb ganes d’encarar els nous reptes, que en són molts”.

Enguany, el MAC suma la plataforma Digital Granollers, amb l’organització d’activitats relacionades amb la mobilitat sostenible en les ciutats i amb la comunitat educativa.
 
En aquest sentit, el regidor a l’ajuntament de Granollers de Societat del Coneixement, Jordi Terrades ha comentat que el MAC proposa “una reflexió a l’entorn de com han de ser les ciutats intel·ligents, què implicarà en la nova economia, com preparem la ciutat per a la irrupció del vehicle electric i com s’han d’evitar les bretxes digitals”. A la vegada, es debatrà sobre “com incorporem l’univers 2.0 en els centres educatius”, ha assegurat Terrades.

L’alcalde de Granollers, Josep Mayoral ha fet la cloenda de la roda de premsa apuntant que “hem sabut sumar entre tots i per això el MAC celebra la divuitena edició. És el moment d’obrir noves perspectives i de parlar de les noves tendències i el MAC serà el lloc per debatre-ho”.

El MAC 2017 compta amb la col·laboració de més d’una trentena d’empreses amb activitats diverses i de centres de formació especialitzada, que oferiran la seva oferta en l’àmbit audiovisual i comunicatiu.

El MAC 2017 creix i amplia el seu centre d'interès

La 18a edició del Mercat Audiovisual de Catalunya (MAC) creix en dimensions i enguany presenta com a novetat la col·laboració amb la plataforma Digital Granollers, orientada a la cultura digital en general. És una aliança estratègica que pretén que tingui continuïtat en el futur. Els dos esdeveniments compartiran espais i algunes activitats comunes, dins un programa conjunt. Per aquest motiu el MAC amplia la seva durada i se celebrarà els dies 14 i 15 de juny, i tindrà d’escenari Roca Umbert Fàbrica de les Arts de Granollers.

Un MAC immersiu

El Mercat Audiovisual de Catalunya arriba a la seva majoria d’edat amb un programa d’activitats que inclourà ponències, sessions informatives, presentacions de productes i serveis i un espai de fira orientat a les empreses, Fira MAC.

En aquest àmbit es presentaran innovacions tecnològiques relacionades amb la Realitat Virtual (RV), l’enregistrament i projecció d’imatges en 360º i els videojocs, oferint diferents experiències immersives que cercaran la màxima interactivitat amb el públic.

El MAC i Digital Granollers estan organitzats per l’Ajuntament de Granollers amb el suport de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i la col·laboració d’altres institucions públiques i privades.

El nou MAC també incorporarà una col·laboració activa amb Granollers Mercat, el servei municipal de promoció econòmica, amb l’objectiu de potenciar el sector professional de l’emprenedoria.

Ben aviat s’informarà del programa d’activitats del MAC 2017 i del Digital Granollers, així com de l’obertura del període d’inscripció gratuïta.

El MAC més digital

Des de l’àmbit propi de Digital Granollers es promourà una reflexió crítica i creativa sobre el conjunt de tecnologies vinculades a Internet i la transformació inèdita i accelerada que està provocant en les nostres vides en l’àmbit professional, cultural, educatiu i de participació. En definitiva, com afecta als ciutadans. Aquest model s’emmarca plenament en el projecte Granollers, ciutat educadora.

Digital Granollers és la marca a través de la qual es va donar continuïtat a la Catosfera, un punt de trobada de la Internet catalana que va celebrar tres edicions entre 2008 i 2013. Entre 2009 i 2014, i ja amb la denominació de Digital Granollers, la ciutat va acollir quatre edicions d’aquest cicle de debats en profunditat sobre les novetats tecnològiques d’Internet que aplegava a la comunitat al voltant del domini .cat. Ara aquest model es reformula, acompanyant el Mercat Audiovisual de Catalunya.

Una trentena de camions apareixen amb les rodes punxades a l'AP-7

Divendres passat es va produir un episodi similar amb 13 vehicles de gran tonatge.   ACN Barcelona .- Una trentena d...

L'onada de fred s'allargarà fins dimarts

Les temperatures seran baixes arreu de Catalunya, amb especial incidència a les comarques de l'interior.   AC...

Els Bombers han fet 1.362 serveis a l'entorn natural durant el 2017, dels quals 781 són rescats de muntanya

Un total de 424 sortides s'han fet per recerca de persones perdudes, la majoria a les comarques del Bages, Osona, Ripoll&eg...

Una caminada a Parets del Vallès reclama l'alliberament de Turull i la resta d'empresonats

Els participants, amb personalitats com Munté, Homs, Baños, Corominas o Buch, formen un llaç groc. &n...

S'activa la restricció als cotxes sense etiqueta a Barcelona i municipis circumdants en cas d'episodi de contaminació

No podran circular turismes de benzina anteriors al 2000, dièsels d'abans del 2006 ni furgonetes prèvies al 1...