puntvalles

GRN exigeix millor mobilitat a l'estació en obresEl mes de febrer van començar les obres que permetran que l’estació de Granollers Centre sigui totalment accessible amb la instal·lació de tres ascensors d’accés a les andanes, la modernització i l’accessibilitat de l’estació. Unes obres, llargament reivindicades pel consistori, amb un pressupost de 960.000 euros i un termini d’execució de 9 mesos. L’Ajuntament considera que el ritme de l’obra és lent i va començar amb un considerable retard (les obres es van presentar a l’octubre de 2016 i van començar el febrer de 2017). 
La manca d’informació és una de les queixes que l’Ajuntament ha fet arribar als responsables de Rodalies Catalunya, a qui també ha demanat que es “posi l’usuari en el centre del servei públic, perquè ara mateix els viatgers de Granollers Centre se senten poc informats i desatesos.” Assegura el regidor d’Obres i Projectes, Albert Camps”, que en una carta, de 31 de març de 2017, dirigida al director de Rodalies Catalunya, Félix A. Martín, el regidor proposa que Renfe tingui en consideració prendre mesures complementàries per tal de donar resposta a la necessitat d’accessibilitat requerida per a les persones amb mobilitat reduïda. En el moment de fer aquestes peticions encara estava habilitat el pas entre vies. ”Algunes possibles opcions a valorar, tenint en compte que Renfe és qui disposa de la millor informació i coneixement del funcionament de l’estació i que, per tant, és qui hauria de validar aquestes alternatives tot garantint la seguretat del servei i els seus usuaris, podrien orientar-se cap a:
  • estudiar alternatives del moviment dels trens per poder reduir els passos de persones per pas a nivell. Per exemple, si els trens que circulen de nord a sud, amb aturada a Granollers Centre, s’aturessin a la via 3, tots els seus usuaris tindrien garantida l’accessibilitat.” 
  • Una altra mesura seria “estudiar si és possible incrementar la vigilància del pas a nivell de les vies i habilitar personal que permeti el pas de manera segura i provisional durant l’execució de les obres.”

Els viatgers tenen sensació d’inseguretat quan passen per la passarel·la 

Renfe va informar el passat mes de març que: “El desenvolupament de les obres de millora de l’estació de Granollers Centre obliga a tancar l’accés pel pas inferior de l’estació des del proper 27 de març i durant un període entre tres i quatre mesos. Per aquest motiu, Renfe ha hagut d’habilitar un nou pas superior provisional per connectar les andanes de l’estació. Aquesta nova passarel·la, substituirà l’actual pas inferior de l’estació mentre durin les obres de rehabilitació del pas inferior així com els treballs d’instal·lació dels nous ascensors que es posaran en funcionament a les andanes de l’estació. La previsió, és que aquest pas superior estigui en funcionament durant 15 setmanes aproximadament.” 
L’accés a les vies a través de la passarel·la provoca una sensació d’inseguretat als usuaris que consideren que l’enorme estructura és inestable, sobretot, en hores punta quan passen centenars de persones. La passarel·la no pot ser utilitzada per persones amb mobilitat reduïda o persones grans; tampoc és fàcil d’utilitzar per als viatgers que porten cotxet o maletes.
“És imprescindible resoldre el pas a les andanes a les persones amb mobilitat reduïda”
Des de fa unes setmanes s’ha suprimit el pas a les andanes fet pel qual les persones amb mobilitat reduïda no poden agafar un tren a l’estació Granollers Centre. 
Amb tot, l’Ajuntament insisteix i exigeix que aquesta situació és resolgui i es garanteixi la seguretat de tots els usuaris i, en especial, facilitar el pas vigilat per les vies a les persones amb mobilitat reduïda, les que duen equipatge o porten cotxets.
L’estació de Granollers Centre disposa de 143 serveis de la línia R2, 32 de l’R8 i 16 de l’R11 de Rodalies de Catalunya. Diàriament l’utilitzen 10.701 viatgers de mitjana en dia laborable que poden desplaçar-se fins al centre de Barcelona en un temps de viatge de 32 minuts.

Una trentena de camions apareixen amb les rodes punxades a l'AP-7

Divendres passat es va produir un episodi similar amb 13 vehicles de gran tonatge.   ACN Barcelona .- Una trentena d...

L'onada de fred s'allargarà fins dimarts

Les temperatures seran baixes arreu de Catalunya, amb especial incidència a les comarques de l'interior.   AC...

Els Bombers han fet 1.362 serveis a l'entorn natural durant el 2017, dels quals 781 són rescats de muntanya

Un total de 424 sortides s'han fet per recerca de persones perdudes, la majoria a les comarques del Bages, Osona, Ripoll&eg...

Una caminada a Parets del Vallès reclama l'alliberament de Turull i la resta d'empresonats

Els participants, amb personalitats com Munté, Homs, Baños, Corominas o Buch, formen un llaç groc. &n...

S'activa la restricció als cotxes sense etiqueta a Barcelona i municipis circumdants en cas d'episodi de contaminació

No podran circular turismes de benzina anteriors al 2000, dièsels d'abans del 2006 ni furgonetes prèvies al 1...