Diari digital del Vallès Oriental i Occidental 

Temps ara
Weather Icon
( - )

Polinyà, Palau i Sentmenat, units per la netejaEls tres municipis planegen compartir tant la neteja viària com la recollida i el tractament de residus

L’alcalde de Polinyà, Javier Silva, l’alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Teresa Padrós  i l’alcaldessa de Sentmenat, Montserrat Rueda, s’han reunit per a estudiar la possibilitat de mancomunar els serveis de neteja viària i de recollida i tractament de residus. A la reunió, que ha tingut lloc a l’Ajuntament polinyanenc, també hi han assistit la regidora de Territori de Polinyà, Felisa Garcia, i la regidora de Medi Natural i Gestió Ambiental de Palau-solità i Plegamans, Luisa Fernández.

L’objectiu de mancomunar aquests serveis municipals és el de compartir recursos i millorar el servei. Per això també s’estudiarà la implantació de models nous de recollida de residus, com per exemple el porta a porta, un mètode que ja s’aplica a Palau-solità i Plegamans amb el qual s’incrementa la recollida selectiva de residus i, per tant, l’índex de reciclatge.

La unió de forces dels tres municipis també suposaria una optimització dels recursos dels quals es disposa actualment. De cara al ciutadà aquesta iniciativa comportaria altres beneficis directes com, per exemple, l’ampliació del servei de les deixalleries. “Apostem per mancomunar serveis per a millorar la qualitat d’aquests aprofundint en el concepte d’economies d’escala que ens permetin, en aquest cas, compartir maquinària i altres recursos. La sintonia entre els tres municipis és total i estem oberts a altres incorporacions”, ha explicat l’Alcalde de Polinyà, Javier Silva. La regidora de Territori de Polinyà, Felisa Garcia, ha destacat que “és una bona oportunitat per als tres municipis i un punt de partida molt positiu”.

L’alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Teresa Padrós, ha dit que un dels objectius és “reduir despeses i millorar serveis sense que això vagi en detriment dels ciutadans. Però la voluntat de sumar esforços no s'acaba aquí, també volem fer el mateix amb altres activitats. Això ho haurem de parlar i arribar a acords”. Luisa Fernández, regidora de Medi Natural i Gestió Ambiental de Palau-solità i Plegamans afirma: “L’interès de l’Ajuntament és molt ferm en aquest sentit. Ara ens toca treballar entre els tres municipis per estudiar la viabilitat d’aquesta iniciativa i, a banda, analitzar la possibilitat d’incorporar també les deixalleries”.

Els tres municipis tenen contractats els serveis de neteja i recollida de residus fins a finals de 2018 i, per tant, aquesta és la data amb la qual es treballa per a arribar a un acord. De moment, el següent pas serà una reunió amb el Consorci de Residus del Vallès Occidental per a treballar el tema conjuntament.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental

Sumem Parets entrega 600 € a associacions amb projectes solidaris

  Sumem Parets premia amb 600 euros les entitats del municipi que realitzin projectes altruistes. Ho fan a trav&eacut...

Investiguen dos membres d'Adif pel descarrilament mortal d'un tren a Vacarisses

Es tracta d'un "legal representant" de l'empresa pública i un treballador "sense responsabilitats directives" El Ju...

Desarticulada una organització que cultivava marihuana a València i Rubí per distribuir-la a Holanda i Dinamarca

La Policia Nacional deté tretze persones i intervé unes 3.000 plantes amb un pes superior als 200 quilos La ...

La secretària general de Cerdanyola es querella contra l'alcalde després que l'executiu local l'hagi expedientat

Escolà acusa la funcionaria de l'Estat de "manca de professionalitat i ètica" i afirma que "ha abusat de la seva posició...

Granollers crea un itinerari ciclable que connectarà el nord de la ciutat amb l’estació de Granollers Centr

A finals d'aquest mes s'obre l’itinerari per a bicicletes que comença al carrer Girona i arriba fins a la pla&...