Diari digital del Vallès Oriental i Occidental 

Temps ara
Weather Icon
( - )

Polinyà, Palau i Sentmenat, units per la netejaEls tres municipis planegen compartir tant la neteja viària com la recollida i el tractament de residus

L’alcalde de Polinyà, Javier Silva, l’alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Teresa Padrós  i l’alcaldessa de Sentmenat, Montserrat Rueda, s’han reunit per a estudiar la possibilitat de mancomunar els serveis de neteja viària i de recollida i tractament de residus. A la reunió, que ha tingut lloc a l’Ajuntament polinyanenc, també hi han assistit la regidora de Territori de Polinyà, Felisa Garcia, i la regidora de Medi Natural i Gestió Ambiental de Palau-solità i Plegamans, Luisa Fernández.

L’objectiu de mancomunar aquests serveis municipals és el de compartir recursos i millorar el servei. Per això també s’estudiarà la implantació de models nous de recollida de residus, com per exemple el porta a porta, un mètode que ja s’aplica a Palau-solità i Plegamans amb el qual s’incrementa la recollida selectiva de residus i, per tant, l’índex de reciclatge.

La unió de forces dels tres municipis també suposaria una optimització dels recursos dels quals es disposa actualment. De cara al ciutadà aquesta iniciativa comportaria altres beneficis directes com, per exemple, l’ampliació del servei de les deixalleries. “Apostem per mancomunar serveis per a millorar la qualitat d’aquests aprofundint en el concepte d’economies d’escala que ens permetin, en aquest cas, compartir maquinària i altres recursos. La sintonia entre els tres municipis és total i estem oberts a altres incorporacions”, ha explicat l’Alcalde de Polinyà, Javier Silva. La regidora de Territori de Polinyà, Felisa Garcia, ha destacat que “és una bona oportunitat per als tres municipis i un punt de partida molt positiu”.

L’alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Teresa Padrós, ha dit que un dels objectius és “reduir despeses i millorar serveis sense que això vagi en detriment dels ciutadans. Però la voluntat de sumar esforços no s'acaba aquí, també volem fer el mateix amb altres activitats. Això ho haurem de parlar i arribar a acords”. Luisa Fernández, regidora de Medi Natural i Gestió Ambiental de Palau-solità i Plegamans afirma: “L’interès de l’Ajuntament és molt ferm en aquest sentit. Ara ens toca treballar entre els tres municipis per estudiar la viabilitat d’aquesta iniciativa i, a banda, analitzar la possibilitat d’incorporar també les deixalleries”.

Els tres municipis tenen contractats els serveis de neteja i recollida de residus fins a finals de 2018 i, per tant, aquesta és la data amb la qual es treballa per a arribar a un acord. De moment, el següent pas serà una reunió amb el Consorci de Residus del Vallès Occidental per a treballar el tema conjuntament.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental

S'obre la convocatòria per a la concessió de subvencions per al pagament del lloguer 2019

Fins el 7 de juny es poden presentar sol·licituds a l'Agència d'Habitatge de Catalunya   Des del 16 d'...

El LECXIT celebra la seva quarta cloenda Una cinquantena de persones van assistir al final de curs del programa dissabte 13 d'abril al Teatre Auditori Polivalent

El LECXIT 2018-2019 va tancar la seva quarta edició amb l'habitual cloenda però aquest cop al Teatre Auditori...

El proper divendres 26 a les 19 h, a Can Serra, Sumem Esquerres a Parets farà una trobada amb joves

El divendres 26 a les 19 h, a Can Serra, Sumem Esquerres a Parets farà una trobada amb joves per tal d'escoltar les ...

Inici d'obres de construcció d'una vorera a la BV-5103 a Llinars del Vallès

Avuí dimarts, 23 d’abril, la Diputació de Barcelona iniciarà les bres de construcci&oacu...

Substitueixen la Senyera del Racó del Campanar de Sabadell per una estelada

Cap col·lectiu ha reivindicat l'acció i l'executiu local ha anunciat que la retirarà en les properes h...

Empreses i comerços