puntvalles

Granollers celebra el centenari de L'auca del senyor EsteveAquest any se celebra el centenari de la primera representació de L'auca del senyor Esteve, de Santiago Rusiñol. Per difondre vida i obra d'aquest autor, el Servei de Català , Gran Centre i l'Ajuntament s'han posat d'acord, per segon any, per tirar endavant la iniciativa "Paraules sobre vidre", a través de la qual els aparadors de les botigues en lluiran fragments seleccionats, fins a final de mes. L'acció es fa amb la participació dels estudiants de l'institut Carles Vallbona. 

En ocasió de l'aniversari, L'auca del senyor Esteve -que l'any 2000 van dur a escena la cia. Quatre per Quatre i comerciants de la ciutat- es tornarà a representar, sota la direcció de Frederic Roda. Serà al Teatre de Ponent els dies 26, 27  i 28 de maig, i 2, 3 i 4 de juny. A més, el dia de Sant Jordi, la Porxada acollirà una lectura popular de L'auca(de 18 a 19.30 h), oberta a la participació de tothom. 

L'obra de Rusiñol ha inspirat també la imatge de la campanya Per l'abril lletres mil, que ha confeccionat la dissenyadora Clara Sáez inspirant-se en el format d'auca i el quadre de costums, creant una col·lecció de 4 postals col·leccionables que mostren la quotidianitat de la lectura.

 

Més de 30 activitats aixoplugades a la programació Per l'abril lletres mil 

Per l'abril lletres mil aplega una trentena d'activitats que giren a l'entorn de la festa de Sant Jordi, que el cap de setmana 22 i 23 d'abril omplirà Porxada i carretera de llibres i roses. La fira del llibre s'inaugurarà dissabte a les 10 del matí. 

Dissabte 22, entre 11 i 13 h, tindrà lloc a la Porxada la trobada d'autors locals, que dinamitzarà l'escriptora Marina Martori. De moment, una vintena d'escriptors i escriptores ja han confirmat que hi assistiran, entre els quals Antoni Argent, Montse Bosch, Eulàlia Canal, Albert Juvany, Jordi Masó, Jordi Planas, Siqui Sánchez, Assumpta Redondo, Joan Sala Vila i Núria Valentí. La trobada es lliga a la parada de publicacions locals que cada any s'instal·la a la Porxada.  Al migdia (13 h), la cantaurora i poeta Ivette Nadal pronunciarà el tradicionalpregó de Sant Jordi. La vigília de Sant Jordi també hi haurà festes de Sant Jordi als barris (Lledoner i Tres Torres) i sardanes a la Porxada amb la Cobla Ciutat de Granollers (18.30 h), entre altres activitats. 

L'endemà diumenge, Diada del Llibre, els Xics organitzen un taller infantil i juvenil de castells (10.30 h, pl. de la Corona) i l'activitat infantil Una carretada de contes amb La Guilla Teatre (11 h, Porxada).També hi haurà actuació castellera amb els Xics (12 h, pl. de la Corona) i la tradicional lectura de poemes d'arreu del món de l'Ateneu, que arriba a la 19a edició (pl. Sala Tarafa, 17 h). El mateix dia 23 hi haurà festa de Sant Jordi al barri de l'Hostal. 

 

Propostes per a petits i grans

 Per l'abril lletres mil inclou propostes literàries per a totes les edats durant tot el mes. Per exemple, el cicle Document del mes de l'Arxiu Municipal, que durant tot l'abril difon a través del web el film de Joan Corbera Santanach Sant Jordi 1977.

El Teatre Auditori, immers en la celebració del quinzè aniversari, presenta un llibre infantil que commemora l'efemèride: Més enllà dels miralls, una història que parla de les interioritats del teatre, des dels punt de vista d'una nena. El llibre es presentarà dijous 20 d'abril (17.30 h, TAG). L'hora del conte, amb contes de Pruden Panadès explicades per la rondallaire Assumpta Mercader (18 d'abril, 17.30 h, biblioteca Roca Umbert)  i els Contes que bateguen de La Senyoreta Perleta ( 19 d'abril,17.30 h, Biblioteca Can Pedrals); el taller familiar de dracs (21 d'abril, 17.30 h, la Troca) o el bookcrossing que organitza el Gra (21 d'abril, de 17 a 19 h, pl. de l'Esglesia) són altres propostes del programa per a infants i joves. 

Per a adults, destaquen, entre altres, una xerrada sobre Mercè Rodoreda a les Aules Universitàries (25 d'abril, 18.30 h, Museu), un recital amb el poeta Santi Montagud i l'activista cultural Joan Gener (27 d'abril, 19 h, Biblioteca Roca Umbert), la sessió Contes d'embriaguesa i altres històries del vi, amb la narradora Anna Casals, amb maridatge de vi DO Empordà (28 d'abril, 19 h, Centre Cívic Palou) i la trobada oberta a tothom que els clubs de lectura de la comarca faran amb l'escriptora Dolores Redondo (25 d'abril, 19 h, TAG).

Concurs a Instagram

Els llibres i la lectura també tindran presència a la xarxa social,  a través del concurs convocat amb l'etiqueta  #jollegeixoa

Tothom està convidat a fotografiar-se llegint al seu lloc favorit i a penjar la imatge a Instagram.  El premi consistirà en una cadira cedida per Puntdefuga, establiment dedicat a l'interiorisme i els complements. 

Detinguts dos lladres especialitzats en els robatoris amb força en botigues pel mètode del butró

En pocs dies a l’inici del febrer han violentat sis locals de grans centres comercials de Sant Boi de Llobregat i San...

Detenen dos homes per estafar un mossèn d'Igualada amb la restauració d'objectes religiosos

Volien cobrar-li 18.000 euros per una restauració que no valia més de 1.500 euros. ACN Igualada .- Els Mosso...

Barcelona publicarà en un web els 4.653 documents catalogats dels memorials dels atemptats del 17-A

Es podrà consultar quan es compleixi el primer aniversari dels fets mentre s’estudia quin record físic ...

CCOO denuncia represàlies contra la plantilla a l’Ajuntament d’Aiguafreda

CCOO denuncia públicament que l’alcalde d’Aiguafreda ha trencat les relacions laborals amb la ...

El carrer Josep Carner de Granollers ja té voreres més amples i arbres

Han acabat les obres que va començar el mes de novembre. El carrer de Josep Carner, entre la plaça de la Fon...