puntvalles

Bigues i Riells demana accés directe a la C-17Els ajuntaments de Bigues i Riells, Santa Eulàlia de Ronçana i l'Ametlla del Vallès han començat a treballar sobre la proposta amb la Direcció General d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat

Durant el passat mes de gener, els alcaldes de Bigues i Riells, Joan Galiano, l’Ametlla del Vallès, Andreu González, i Santa Eulàlia de Ronçana, Francesc Bonet, es van reunir al Parlament de Catalunya amb els diputats Jordi Turull i Marc Sanglas, i el director general d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Xavier Flores, davant la demanda de l’Ajuntament de Bigues i Riells de connectar el municipi amb la C-17 des de la rotonda de can Barri. D’aquesta primera reunió va sorgir un compromís de treball conjunt i la creació d’una taula de treball entre els tècnics dels tres municipis i la Generalitat, per proposar alternatives viables i un calendari de treball.

El passat 16 de febrer, en una segona reunió, aquest cop a la Direcció General d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, cadascun dels ajuntaments van poder proposar les seves alternatives i necessitats, que el director, Xavier Flores, el subdirector, Santi Ribas, i el cap de servei, Josep Martí,  van poder escoltar. En aquesta reunió, Joan Galiano va remarcar la necessitat de crear l’accés directe a la C-17 com una prioritat que ha de donar resposta als 15.000 vehicles que diariament passen pels nuclis dels municipis veïns per accedir a la C-17. També va demanar la senyalització a l’autovia de la sortida amb el nom de Bigues i Riells, i per últim va donar el seu suport a l’Ametlla i Santa Eulàlia per entendre que són els més afectats per la mesura, al travessar els possibles recorreguts per gran part dels seus territoris.

Tot i que ens trobem a l’inici del procés, el camí ja s’ha començat a fer, i amb la informació que els ajuntaments van aportar en aquesta última reunió, la Direcció General elaborarà un informe amb l’anàlisi de les diferents propostes que servirà per a una tercera reunió cap al mes d’octubre d’aquest any.

Una trentena de camions apareixen amb les rodes punxades a l'AP-7

Divendres passat es va produir un episodi similar amb 13 vehicles de gran tonatge.   ACN Barcelona .- Una trentena d...

L'onada de fred s'allargarà fins dimarts

Les temperatures seran baixes arreu de Catalunya, amb especial incidència a les comarques de l'interior.   AC...

Els Bombers han fet 1.362 serveis a l'entorn natural durant el 2017, dels quals 781 són rescats de muntanya

Un total de 424 sortides s'han fet per recerca de persones perdudes, la majoria a les comarques del Bages, Osona, Ripoll&eg...

Una caminada a Parets del Vallès reclama l'alliberament de Turull i la resta d'empresonats

Els participants, amb personalitats com Munté, Homs, Baños, Corominas o Buch, formen un llaç groc. &n...

S'activa la restricció als cotxes sense etiqueta a Barcelona i municipis circumdants en cas d'episodi de contaminació

No podran circular turismes de benzina anteriors al 2000, dièsels d'abans del 2006 ni furgonetes prèvies al 1...