Diari digital del Vallès Oriental i Occidental 


Nova edició del Terrassa Música ModernaL'Auditori Municipal i la Nova Jazz Cava acolliran les diferents propostes

L'Ajuntament de Terrassa, a través del Servei de Cultura, organitza una nova edició de la programació estable Terrassa Música Moderna, que tindrà lloc de febrer a maig. La programació inclou un total de 14 concerts i 18 propostes musicals, que recorren un ampli espectre d'estils. El cicle Terrassa Música Moderna no ha deixat de créixer en els darrers anys i s'ha convertit en una de les propostes musicals de referència, dins i fora de Terrassa, amb unes xifres d'assistència als concerts al voltant del 66% de mitjana. Per al regidor de Cultura, Jordi Flores, "Terrassa Música Moderna demostra que una aposta per la música en directe fora de Barcelona és possible. Malgrat les dificultats, any rere any, l'Ajuntament, a través del Servei Cultura, reforça aquesta idea configurant una programació àmplia i de qualitat en la que juguen un paper important els artistes locals. Reconeixements com el Premi ARC 2016 a la millor programació musical de Festa Major a l'Ajuntament de Terrassa o al Festival Barnasants -del que som col·laboradors habituals- com a millor cicle de música, constaten que Terrassa és tot un referent cultural i musical i ens encoratja a seguir treballant en la mateixa línia". 

El cicle s'obrirà el proper diumenge, 5 de febrer, amb dues actuacions destinades a públics diferents. La primera serà la de 2princesesbarbudes, que presentarà el seu nou espectable, "Sempre de vacances", a l'Auditori Municipal, a les 12 h. La segona, donarà el tret de sortida a la nostra ciutat del Festival Barnasants. Es tracta de l'actuació de "Les Kol·lontai", un projecte produït especialment pel festival on Montse Castellà, Sílvia Comes, Meritxell Gené i Ivette Nadal cantaran cançons pròpies i d'altres artistes, escollides especialment per a la inauguració. El concert tindrà lloc a les 19 h, a la Nova Jazz Cava. 

Aquest és el tercer any consecutiu que Terrassa acull diferents concerts del Festival Barnasants. Una col·laboració que, en l'edició d'enguany, es concreta en tres espectacles més, com són els de Quico Pi de la Serra, el 12 de febrer, el de Jabier Muguruza, el 26 de febrer, i el del veterà cantautor uruguaià Daniel Viglietti, el 9 d'abril; tots ells actuaran a la Nova Jazz Cava. 

A banda de la cançó d'autor, la programació de Terrassa Música Moderna ofereix un ampli ventall d'estils musicals, que van des del pop folck de Pau Vallvé, que presentarà el seu últim treball "Abisme cavall hivern primavera i tornar" (12 de març), i el so contundent de bandes com Viva Belgrado i Böira, que presentaran els seus respectius treballs (5 de març), passant pel tecnopop amb reminiscències de la "movida" dels vuitanta d'El Último Vecino, amb el seu treball "Voces" (11 de març) o la presentació de "La Tremolor", el nou treball dels Coriolà (14 de maig). Totes aquestes propostes es presentaran a la Nova Jazz Cava. 

Un altre dels noms destacats del cartell és Delafé. El projecte d'Oscar D'Aniello, ara ja sense Helena Miquel, segueix l'estela dels sons negres, el hip hop i el funky, i presentarà el seu últim disc a la Nova Jazz Cava (7 de maig). 

Presència de músics locals 

Com és habitual, Terrassa Música Moderna reserva un espai destacat als artistes locals. Els The Harlock presentaran el seu nou treball acompanyats per Ricardo Lezón, compositor i vocalista de la banda de pop independent McEnroe. Una doble actuació prevista per diumenge 19 de febrer, a la Nova Jazz Cava. Aquest mateix escenari acollirà dos concerts dobles protagonitzats per formacions de la ciutat. Per una banda, el rock progressiu i instrumental d'Ursa i el rock "underground" i fosc de Errático es donaran cita el dia 30 d'abril. I el 21 de maig, serà el torn de la presentació del nou disc de la banda de folk-pop, Ran Ran Ran, "l'Hereu", i també opera prima del compositor terrassenc Roger Puig (21 de maig). 

El Terrassa Música Moderna tancarà edició el 28 de maig, a la Nova Jazz Cava, amb una Buc Sessions, una sèrie d'actuacions breus a càrrec d'una selecció dels grups que assagen als Bucs Baumann, els locals d'assaig municipals. 

Podeu trobar tota la programació a la pàgina web www.terrassamusicamoderna.cat

Un pres de Quatre Camins s'enfila al sostre d'un dels edificis del complex

L'home hi ha pujat cap a dos quarts de set i a dos quarts de dotze encara hi era Un pres del centre penitenciari de Quatre...

El Grup Especial d'Intervenció dels Mossos fa baixar el pres enfilat unes cinc hores a Quatre Camins

L'intern va pujar en un dels sostres del centres a dos quarts de set de la tarda El Grup Especial d'Intervenció del...

Terrassa vol incentivar les empreses a trobar solucions als problemes de les persones majors de 80 anys que viuen soles

El consistori impulsa un projecte pilot per sensibilitzar les companyies i fomentar la responsabilitat social corporativa ...

L'Hospital de Terrassa s'escalfarà amb la caldera de biomassa forestal més gran de Catalunya

S'alimentarà de 3.200 tones de fusta de boscos de gestió sostenible i generarà energia suficient per a...

Montcada i Reixac transformarà els pilars de la C-33 en una galeria d'art

La localitat acollirà el Festival MIRA'MIR amb l'objectiu "d'abandonar l'estigma de ciutat dormitori, de municipi de...