Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

30.600 visitants en el Festival Lumínic de Sant Cugat, un 15% més que el 2019

4 Maig 2021 Redacció: Andrea Rodríguez

Població: Sant Cugat del Vallès



El festival de fotografia contemporània LUMÍNIC ha atret prop de 30.600 visitants en la segona edició, celebrada del 18 de març al 2 de maig principalment a Sant Cugat del Vallès. La xifra incrementa un 15% el públic del 2019, quan la cita es va estrenar a la ciutat vallesana. El creixement de visitants després d'haver hagut de suspendre l'edició de l'any passat situa el festival com a referent dins el sector, asseguren els organitzadors.

"LUMÍNIC demostra que, malgrat la pandèmia, la cultura no s'atura i té més fanes de mostrar-se que mai", celebra la tinenta d'alcaldia de Cultura de Sant Cugat, Esther Madrona. Enguany el festival ha reunit 23 exposicions entorn el concepte Multivers, tres de les quals s'han instal·lat a Barcelona.

Entre els fotògrafs que han conformat el cartell d'enguany destaquen el novaiorquès Roger Ballen, la basca Bego Antón, la polonesa Hanna Jarzabek, els catalans Jordi Guillumet i Monica Roselló, Xavi Bou, Xavier Miserachs i la jove fotògrafa Paula Artés, així com els cugatencs Roger Grasas i Bernat Millet.

Més enllà del festival, LUMÍNIC es manté al llarg de tot l'any com a plataforma fotogràfica en col·laboració amb altres agents culturals. D'aquesta manera, gestiona una galeria fotogràfica i també una editorial que aquest 2021 ha publicat el primer llibre. És una obra entorn el projecte 'Bitter, Sweet Soft', del fotògraf santucgatenc Bernat Millet sobre la comunitat sahrauí.

 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

sant cugat del vallès

Guia comercial del Vallès