Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

L'alumnat de primària i els centres oberts de Granollers reflexionen sobre la diversitat en l'aniversari del bombardeig

22 Maig 2019 Redacció:



Els actes al voltant del bombardeig es clouran amb la caminada fins al Bosc de la Pau, diumenge 2 de juny       
 
Aquest any la festivitat de l'Ascensió coincideix amb el 81è. aniversari del bombardeig de Granollers. Com és habitual, el 31 de maig a les 9.05 h, hora en què la ciutat va ser bombardejada es fa l'acte memorial que recorda les víctimes al cementiri. Abans, aquest diumenge 26 de maig, es farà la visita guiada per a alguns dels indrets bombardejats com el refugi de la plaça de Maluquer i Salvador (11 hores), per a la qual cal fer reserva prèvia trucant al Museu de Granollers. 
 
Portes obertes als refugis
 
Divendres 31 de maig i dissabte 1 de juny hi haurà portes obertes per visitar els refugis de la pl. Maluquer i Salvador i de l'Ajuntament. Divendres 31 de maig, de 18 a 20 h; dissabte 1 de juny, 11 a 13 h i de 18 a 20 h. Diumenge dia 2 de juny, només serà possible visitar el refugi de la pl. Maluquer i Salvador, d'11 a 13 h.
Per fer aquesta activitat no cal inscriure's prèviament. 
 
Abraça la diferència, activitats per a l'alumnat de primària
 
Dimecres 29 de maig, l'alumnat de 19 escoles i els centres oberts de la ciutat són els protagonistes de l'activitat "Abraça la diferència" que es farà a la plaça de la Porxada. Tots ells, gairebé 800 alumnes, han treballat prèviament a aquesta activitat en forma de tallers el respecte a les diversitats  -de gènere, sexuals i interculturals- existents a la nostra societat, amb l'objectiu de generar un espai de diàleg i reflexió sobre les discriminacions que sorgeixen davant la falta de reconeixement i de respecte de certes diferències. Fruit d'aquests tallers es muntarà l'exposició fotogràfica que es podrà visitar a la plaça de la Porxada fins a les 19 h del mateix dimecres 29 de maig. Durant el matí l'alumnat de tots els centres educatius posarà en comú el que han treballat en els tallers en forma de jocs, dinàmiques, etc.
 
 
Exposicions a Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau
 
A més, Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau serà escenari de dues exposicions: d'una banda, "I tu, balles amb violència?", a càrrec dels infants del Centre Obert de Ponent i, de l'altra, "The Backway, de l'Àfrica a Europa per la porta del darrere". 
 
"I tu, balles amb violència?" és producte de la creació d'un grup d'infants d'entre 12 i 14 anys del Centre Obert Ponent, després de fer sis tallers. En les tres primeres sessions van treballar en la visibilització i detecció dels micromasclismes latents i ocults socialment i en els tres últims es va fer una recerca de cançons, més enllà del reggaeton, tradicionalment masclista, que expressessin idees masclistes que s'havien normalitzat. Aquesta anàlisi en forma d'exposició es podrà visitar fins al 21 de juny.
 
"The Backway, de l'Àfrica a Europa per la porta del darrere" és una exposició que retrata el fenomen de la migració des de l'Àfrica subsahariana cap a Europa. Només l'any 2017 van arribar a Europa més de 150.000 persones des del territori africà. A "The Backway..." es viatja als països d'origen, trànsit i destinació de la principal ruta migratòria del continent africà per acostar-se a les persones que protagonitzen aquest fenomen clau del segle XXI. L'objectiu és entendre els motius darrera de la migració i les persones que queden afectades, així com denunciar les vulneracions de drets humans perpetuades per les polítiques migratòries de la UE i dels seus aliats. El projecte s'ha fet juntament amb els periodistes Xavier Aldekoa i Agus Morales, experts en l'Àfrica i migració i refugi, respectivament. Tots els materials periodístics estan publicats en un especial del diari La Vanguardiaen el canal digital d'Univers Àfrica. El reportatge va ser nominat per al Premi Gabriel García Márquez de Periodisme 2018 en la categoria de cobertura. Aquesta exposició es podrà veure a Can Jonch fins l'11 de juny.
 
Caminada fins al Bosc de la Pau
Els actes de l'aniversari del bombardeig es clouran diumenge 2 de juny amb la Caminada fins al Bosc de la Pau, situat al marge dret del riu Congost, a l’avinguda de Sant Julià, entre el pont de la ronda Sud i el Bosc de la Mitja. La sortida serà a les 11 h des de Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau. Un cop al bosc, es cedirà el micròfon per a tothom que vulgui llegir textos i poemes vinculats a la memòria històrica i a la defensa dels drets humans. Com és habitual en aquesta activitat hi col·labora l'Ateneu de Granollers.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

Guia comercial del Vallès