Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Nova senyalització al centre de Cardedeu per millorar la seguretat de vianants i ciclistes

6 Maig 2019 Redacció:



La senyalització i els repintats tenen la finalitat de pacificar el trànsit i facilitar la circulació segura amb bicicleta. D’altra banda, abans de l’estiu es posaran noves senyals per indicar com arribar en vehicle a motor privat a les bosses d’aparcament gratuït de Cardedeu, i així no haver d'accedir en vehicle fins a les zones pacificades, si no és necessari.

 

Fa unes setmanes ha començat a materialitzar-se la nova senyalització horitzontal i vertical als carrers del centre amb l’objectiu que vianants, ciclistes i vehicles distingeixin clarament els diferents tipus de vies urbanes i les prioritats de circulació per millorar la seguretat a tota la zona i per seguir fomentant la circulació en bicicleta, cap una mobilitat més sostenible. Podeu consultar la nova senyalització als plànols adjunts.

 

Fruit d’un estudi de la Diputació de Barcelona, s’han replantejat les indicacions i se n’estan instal·lant de noves, i s’estan pintant els carrers de prioritat de vianants i els de trànsit restringit, així com repintant zones 30 amb catifa vermella, per on la bicicleta ha de circular, de forma segura, pel mig de la calçada amb la mateixa prioritat que un vehicle a motor, que en cap cas pot avançar-la.

 

Com a novetat, per primer cop s’han senyalitzat els itineraris preferents de bicicletes, especialment a les zones de vianants, així com les indicacions que han de tenir en compte les persones que circulen en bici. En aquest sentit, ja es va modificar l’ordenança general municipal de circulació de vehicles de Cardedeu, fa uns mesos, per regular la circulació de les bicicletes en qualsevol direcció dins les illes de vianants a menys de 10km/h, a una velocitat similar a una persona vianant. També es va modificar per poder permetre el transport en bici de remolcs homologats.

 

D’altra banda, i a petició de la Xarxa Comerç Cardedeu, l’Ajuntament instal·larà senyalització direccional per indicar la situació i com arribar a les diferents bosses d'aparcament gratuït  i sense limitació horària del municipi (zona Pinetons - Finca Mills, zona escola Mil·lenari, Dominics, Poble Sec i Pavelló d'Esports), per mirar de reduir així l'accés de vehicles a motor i les aglomeracions a les zones pacificades.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

Guia comercial del Vallès