Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Una seixantena d'acadèmics i polítics de Portugal reclamen la llibertat dels presos

23 Abril 2019 Redacció:



Els signants del manifest demanen una "solució política" per decidir el futur de Catalunya amb "igualtat de condicions" per a independentistes i constitucionalistes
ACN Barcelona .- Una seixantena d'acadèmics i polítics de Portugal han signat un manifest en què reclamen la llibertat dels presos i condemnen el "judici polític" al Tribunal Suprem. El text, publicat al diari 'Público', també lamenta que els mitjans de comunicació públics de Catalunya tinguin prohibides expressions com "presos polítics i exiliats" i avisa que el procés judicial per l'1-O "representa un intent evident de criminalitzar una actitud política". "Els signants del manifest considerem que el problema català és de naturalesa eminentment política, que requereix solucions polítiques i no judicials, per la qual cosa demanem la llibertat immediata dels líders polítics i activistes catalans presos, i que s'aixequin les acusacions contra tots els ciutadans que van participar en l'organització del referèndum", afirma el text.
Segons els signants del manifest, el judici contra els independentistes catalans "suposa un seriós problema de llibertats públiques i democràcia", especialment perquè, afirmen, "la justícia espanyola és considerada com una de les més polititzades d'Europa".

En aquest sentit, el manifest aposta per una solució política "per a que els ciutadans de Catalunya, tant independentistes com unionistes, puguin, en condicions d'igualtat d'oportunitats i llibertat processal, votar lliurement sobre el seu destí político-institucional". "Pel bé de tots, de Catalunya, d'Espanya i de la UE", conclouen. 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

Guia comercial del Vallès