Diari digital del Vallès Oriental i Occidental 

Temps ara
Weather Icon
( - )

El LECXIT celebra la seva quarta cloenda Una cinquantena de persones van assistir al final de curs del programa dissabte 13 d'abril al Teatre Auditori PolivalentEl LECXIT 2018-2019 va tancar la seva quarta edició amb l'habitual cloenda però aquest cop al Teatre Auditori Polivalent. La trobada, que va tenir lloc dissabte 13 d'abril al matí, va servir per fer balanç i celebrar l'augment de voluntaris.

 

La novetat del LECXIT 2019 ha estat la participació d'una vintena d'alumnes  de quart d'ESO de l'IES Maria de Bell-Lloc com a mentors, a més, dels voluntaris adults fidels que fa quatre anys que hi participen. Aquesta iniciativa  forma part del projecte de serveis comunitaris que els alumnes han de fer dins del seu currículum escolar, el voluntariat al LECXIT era una de les opcions i ha estat un èxit que ha permès millorar el projecte.

 

Mayte Escobar, regidora d'Ensenyament, s'ha mostrat satisfeta amb el desenvolupament del LECXIT d'enguany: "La cloenda de dissabte, amb l'escenari ple de mentors i mentorats, va ser la il·lustració perfecta de la definició de LECXIT, la contracció entre lectura i èxit. Aquest ha estat un pas més cap a l'objectiu de fons: esdevenir municipi lector".

 

Escobar va voler agrair als voluntaris, a les AMPES, a les famílies, als centres educatius, a la Biblioteca i a l'equip de psicòlogues municipals la seva tasca.

 

Una altra de les novetats de l'acte van ser uns telers confeccionats per la brigada municipal, que el Consistori va entregar als responsables del programa per exposar-hi fotografies dels mentors amb els mentorats durant el curs.

 

Els telers s'exposaran a l'escola El Colomer, a l'escola El Turó i a l'IES Maria de Bell-Lloc, on els alumnes els podran decorar. Finalment, els telers decorats s'exhibiran a la Biblioteca.

 

El LECXIT, una iniciativa que es treballa a través de la c¡Comunitat Educativa

 

El projecte LECXIT és una iniciativa de la Fundació Bofill i l'Ajuntament de Bigues i Riells ja fa tres anys que la promou. El Consistori, en col·laboració amb els centres educatius, busca persones voluntàries dels pobles que ajudin els infants a agafar plaer per la lectura. En aquest projecte, tant les escoles com la biblioteca, hi tenen un paper clau, tant per coordinar les famílies i l'espai, com per accedir a un ventall ampli de llibres per llegir.

 

Qualsevol persona a partir de 16 anys pot esdevenir mentor del programa LECXIT.  Els voluntaris que participen al programa el valoren molt positivament: des del Consistori s'anima a la ciutadania a participar en el projecte i es vol recordar que els nous voluntaris sempre seran benvinguts. 

 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental

Ballart promet un govern de "mà estesa i diàleg" per Terrassa

El vencedor de les eleccions afirma que "no ens donaven ni un duro i hem guanyat"El cap de llista de Tot per Terrassa i gua...

Farrés (PSC): "Fa quatre anys les urnes ens van enviar un missatge, el vam entendre i ara la gent ha vist aquest esforç"

El cap de llista d'ERC a Sabadell, Juli Fernàndez, no tira la tovallola i planteja un govern alternatiu per evitar que el ...

Juli Fernàndez (ERC): "És evident que no hem guanyat, però encara hi ha una possibilitat de fer un govern honest"

El cap de llista d'ERC a Sabadell estén la mà a la Crida per Sabadell, Junts per Sabadell i Podemos per sumar una alterna...

Marta Pessarrodona: "Els poetes catalans actuals no tenim cap mèrit perquè tenim una tradició riquíssima"

La poeta publica l'antologia 'A favor nostre' i el poemari 'Variacions profanes'La poeta, assagista, narradora, traductora ...

Una lona de disseny cobreix la façana de l’edifici de Mollet Hub

A partir d’aquest dijous, una lona de disseny cobrirà la façana de l’edifici de Jaume I, nº ...

Empreses i comerços