Diari digital del Vallès Oriental i Occidental 

Temps ara
Weather Icon
( - )

S'obre la convocatòria per a la concessió de subvencions per al pagament del lloguer 2019Fins el 7 de juny es poden presentar sol·licituds a l'Agència d'Habitatge de Catalunya

 

Des del 16 d'abril fins al 7 de juny es poden sol·licitar les subvencions per al pagament del lloguer del 2019. Aquesta convocatòria està destinada a persones físiques titulars d'un contracte de lloguer de l'habitatge que constitueix el seu domicili habitual i permanent.

 

Aquestes subvencions per al pagament del lloguer de l'habitatge són en règim de concurrencia competitiva, per facilitar l'accés i la permanència en un habitatge en règim de lloguer a sectors de població en risc d'exclusió social. L'import de la subvenció és d'un 40% del lloguer anual amb un límit de 2.400€ anuals per habitatge.

 

Les sol·licituds s'han de presentar a l'Agència de l'Habitatge de Catalunya de manera presencial a través de les oficines més properes: l’Oficina d’Habitatge de Caldes de Montbui o bé a l’Oficina Comarcal d’Habitatge del Consell Comarcal del Vallès Oriental.

 

Requisits

  1. Tenir la residència legal a Catalunya
  2. Que la unitat de convivència tingui uns ingressos iguals o superiors a 0,6 vegades l’IRSC (4780,638 €) i que no superin  els límits establerts a les bases de la convocatòria (vegeu la base 5).  Si l’import anual del lloguer és inferior a 0,6 vegades l’IRSC els ingressos mínims exigibles seran els equivalents a l’import de lloguer.  
  3. Ser titular d'un contracte de lloguer de l'habitatge que sigui el seu domicili habitual i permanent. Cal estar-hi empadronat.
  4. No pagar un lloguer mensual per l'habitatge superior a: Demarcació de Barcelona: 750 euros. En el cas de les famílies nombroses el lloguer pot ser de 900€.
  5. Tenir domiciliat el cobrament de la subvenció en una entitat financera.
  6. Estar al corrent de pagament de les rendes de en el moment de presentar la sol·licitud.
  7. Pagar el lloguer de l’habitatge per mitjà de transferència bancària, rebut domiciliat, ingrés en compte o rebut emès per la persona administradora de la finca, com a mínim a partir del mes següent a la data de presentació de la sol·licitud.
  8. No estar sotmès a cap dels supòsits de prohibició per ser beneficiari de subvencions de conformitat amb el que estableix la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i no haver estat objecte d'un procediment de revocació d'algun dels ajuts establerts pel Reial decret 106/2018, de 9 de març, o per l'anterior Pla estatal d'habitatge, per incompliment o causa imputable a la persona sol·licitant.
  9. Complir les obligacions tributàries davant l'Estat, la Generalitat i les obligacions amb la Seguretat Social. (Es comprovarà d'ofici abans de la proposta de la resolució)

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental

Ballart promet un govern de "mà estesa i diàleg" per Terrassa

El vencedor de les eleccions afirma que "no ens donaven ni un duro i hem guanyat"El cap de llista de Tot per Terrassa i gua...

Farrés (PSC): "Fa quatre anys les urnes ens van enviar un missatge, el vam entendre i ara la gent ha vist aquest esforç"

El cap de llista d'ERC a Sabadell, Juli Fernàndez, no tira la tovallola i planteja un govern alternatiu per evitar que el ...

Juli Fernàndez (ERC): "És evident que no hem guanyat, però encara hi ha una possibilitat de fer un govern honest"

El cap de llista d'ERC a Sabadell estén la mà a la Crida per Sabadell, Junts per Sabadell i Podemos per sumar una alterna...

Marta Pessarrodona: "Els poetes catalans actuals no tenim cap mèrit perquè tenim una tradició riquíssima"

La poeta publica l'antologia 'A favor nostre' i el poemari 'Variacions profanes'La poeta, assagista, narradora, traductora ...

Una lona de disseny cobreix la façana de l’edifici de Mollet Hub

A partir d’aquest dijous, una lona de disseny cobrirà la façana de l’edifici de Jaume I, nº ...

Empreses i comerços