Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Bargalló considera prioritària la construcció del nou edifici de La Sínia a Parets però insta l'Ajuntament a cedir un terreny idoni

10 Abril 2019 Redacció:



 

El conseller d'Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, considera prioritària la construcció del nou edifici de l'Institut la Sínia, en aules prefabricades des de fa més de 8 anys en l'àmbit de Can Fradera.

Així ho ha expressat aquest dimarts a la tarda durant la reunió mantinguda amb una representació de regidors del Govern i dels grups polítics de l'oposició de Parets al Departament d'Educació a Barcelona, entre els quals el portaveu d'Ara Parets ERC, Jordi Seguer.

Bargalló va dir que el nou edifici de la Sínia "és una prioritat del Govern Català que forma part d'un Pla de construcció de nous equipaments educatius que hauria d'estar enllestit en un màxim de 7 anys".

Cessió del terreny com més aviat millor

El conseller va deixar molt clar a l'alcalde Juzgado i a la resta de representants municipals que "com més aviat es faci la cessió dels terrenys on s'ha de construir el nou institut, la Generalitat podrà concretar el calendari d'inici de les obres".

Un termini però que estarà condicionat al bon estat dels terrenys i a la seva idoneïtat, per exemple, que estigui alliberat de càrregues i formi part d'un sector del municipi ja urbanitzat.

Bargalló va explicar que malgrat la pròrroga pressupostària, aquest 2019 la Generalitat tirarà endavant la construcció de 30 nous equipaments educatius i que si es pot aprovar un nou projecte de pressupost, en el futur es podria augmentar la xifra "prioritzant aquelles construccions de les quals ja es disposa dels terrenys".

Però aquest no és el cas de Parets que des de fa 8 anys manté les aules prefabricades a Can Fradera on s'imparteixen els quatre cursos de l'ESO en dues línies.

El conseller Bargalló va reconèixer que el calendari d'inici de les obres de la Sínia es podria reduir si l'Ajuntament col·laborés assumint el cost de la redacció del projecte executiu (que voltaria els 250.000 euros) o avancés part dels diners del nou edifici.

En aquest sentit, des del Departament d'Educació es va deixar la porta oberta per tal que en la mateixa ubicació del nou institut s'hi construeixi un poliesportiu -que podria ser utilitzat per les entitats del poble- una escola de música, una biblioteca o altres serveis municipals, un fet que reduiria part dels costos de construcció.

Ara Parets ERC demana la cessió immediata dels terrenys

El portaveu Jordi Seguer ha valorat


Seguer ha recordat que l'octubre de 2018 l'Ajuntament de Parets va acordar una visita d'obres a uns terrenys de l'antiga Bendix que el mateix consistori va anul·lar al Departament d'Educació i ara tornarà a programar.

Des d'Esquerra Republicana constatem que el conseller Bargalló ha expressat aquest dimarts el que la majoria de grups de l'oposició ja vam dir durant la Junta de Portaveus monogràfica celebrada fa uns mesos: no hi haurà calendari d'inici d'obres fins que el consistori hagi cedit un solar lliure de càrregues i en condicions òptimes a la Generalitat.

Seguer ha demanat a l'alcalde Juzgado que no perdi més el temps i posi fil a l'agulla: "Si ERC governa a partir del 26 de maig, proposarà que l'Ajuntament assumeixi el cost del projecte i fins i tot un possible avançament de part del cost de les obres, sempre i quan les finances municipals i la Llei de la regla de la despesa ho permetin".

Avui dia, des d'Ara Parets ERC tenim seriosos dubtes sobre la idoneïtat dels terrenys de l'espai central però també de l'àmbit de Can Fradera. Fet pel qual no s'hauria de descartar una tercera possibilitat i fins i tot l'adquisició d'uns altres terrenys privats.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

Guia comercial del Vallès