Diari digital del Vallès Oriental i Occidental 

Temps ara
Weather Icon
( - )

Nou espai per a Mollet fruit de la participació ciutadanaEntre finals d’abril i principis de maig està previst que finalitzin les obres de remodelació de la Plaça Sant Jordi. Aquesta actuació neix de la iniciativa de l’Ajuntament de Mollet del Vallès de posar en marxa el procés de decisió ciutadana Decideix 100.000 . D’entre els projectes proposats, els ciutadans i ciutadanes de Mollet van escollir per votació adequar aquesta plaça.

 

En aquest sentit, la primera tinenta d’alcaldia de l’Ajuntament de Mollet, Mireia Dionisio, ha posat en valor, “no només que hagi estat la ciutadania qui ha votat remodelar aquesta plaça, sinó que des del punt de vista tècnic, des de l’Ajuntament, també hem tingut en compte les aportacions dels veïns i veïnes a l’hora de dissenyar l’espai”. Per Dionisio “aquesta actuació és un clar exemple del que sempre hem defensat des de l’Ajuntament: un Mollet per tots i fet entre tots”.

 

La primera tinenta d’alcaldia també ha volgut destacar que “el projecte posa especial èmfasi en l’accessibilitat i la supressió de barreres arquitectòniques amb l’objectiu de seguir treballant en la millora de l’espai públic”.

 

De fet, tenint en compte l’important nombre de gent gran que és usuària de la residència que hi ha a tocar de la Plaça i que, per tant, utilitza  quotidianament aquest espai, s’ha prioritzat el disseny d’itineraris accessibles.

 

Així, per exemple, en aquest espai de prop de 1000 metres quadrats, s’adequaran trams del paviment per transformar-lo en tàctil facilitant la mobilitat de les persones invidents o amb problemes visuals. En aquest cas, el propòsit es donar-los informació sobre el seu entorn per tal de millorar la seva seguretat com a vianants.

 

Altres actuacions comportaran la substitució del paviment de panot a les zones de pas; la pavimentació amb llosa i peces de formigó a la zona central amb petites línies de gespa natural a la zona oest; la renovació del mobiliari urbà o l’enjardinament de l’espai. 

 

El pressupost del projecte, que és totalment municipal, és d’aproximadament 112.000 euros.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental

Marta Pessarrodona: "Els poetes catalans actuals no tenim cap mèrit perquè tenim una tradició riquíssima"

La poeta publica l'antologia 'A favor nostre' i el poemari 'Variacions profanes'La poeta, assagista, narradora, traductora ...

Una lona de disseny cobreix la façana de l’edifici de Mollet Hub

A partir d’aquest dijous, una lona de disseny cobrirà la façana de l’edifici de Jaume I, nº ...

Ingressa a pressó l´home a qui li consten diversos antecedents, va cometre sis dels robatoris a hotels de les ciutats de Granollers i Mollet del Vallès al Vallès Oriental i a les ciutats de Sabadell

 El lladre intimidava les víctimes ruixant-les amb un líquid inflamable i amb un ganivet de grans dimens...

Dimarts,que ve tindrà lloc la lectura del pregó de Carme Climent encetarà la 69a Fira i Festes de l'Ascensió

Dimarts, la lectura del pregó de Carme Climent encetarà la 69a Fira i Festes de l'Ascensió La pregone...

Grifols invertirà 1.400 MEUR fins l'any 2022 i es proposa consolidar la seva presència a Xina

La companyia destinarà 10 MEUR a construir una nova fàbrica de diagnòstics als terrenys de Lliça de VallGrifols destina...

Empreses i comerços