Diari digital del Vallès Oriental i Occidental 

Temps ara
Weather Icon
( - )

Una responsable de la impremta Artyplan diu que van fer cartells per valor de més de 17.000 euros sense albarà ni facturaRosa Maria Sans afirma que figurava com a contacte per a l'encàrrec l'entitat Òmnium, amb qui treballaven des de fa anys
ACN Madrid .- La responsable de recursos humans de la impremta Artyplan, Rosa Maria Sans, ha declarat al Suprem que l'empresa va elaborar cartells i fulletons per valor de 17.000 euros però sense albarà ni factura. Sans ha dit que va conèixer que era publicitat del referèndum un cop la Guàrdia Civil es va personar a l'empresa, el setembre de 2017. A posteriori, la Guàrdia Civil li va demanar que quantifiqués l'encàrrec i, després de consultar amb l'àrea de producció, el va valorar en 17.000 euros. Sans ha explicat que el contacte que figurava a la fulla d'encàrrec era Òmnium Cultural, amb qui treballava feia anys. També ha reconegut que, posteriorment al registre, va enviar un correu electrònic a tot el personal demanant que "donades les circumstàncies" no s'imprimís res que fes referència al referèndum. Segons la fiscalia, l'empresa va dipositar al magatzem de Disnet, a Sabadell, un total de 400.000 díptics, 26.000 fulletons i 30.000 cartells de l'1-O.
La responsable de recursos humans de l'empresa Artyplan ha reconegut que al setembre van rebre un encàrrec de cartellera institucional i que, posteriorment, va saber que era publicitat relacionada amb el referèndum. "Desconec qui va fer l'encàrrec", ha explicat Sans a preguntes de la fiscalia. Tanmateix, ha reconegut que en el full d'encàrrec constava com a contacte l'entitat Òmnium Cultural, amb qui feia anys que treballaven. 

Ha explicat que fins que la Guàrdia Civil no es va presentar a la nau no va saber que l'encàrrec que havien imprès era de publicitat de l'1-O. És per això que, en data 19 de setembre i després del registre, ha explicat que va enviar un correu a tota la plantilla per demanar que no s'imprimís res sobre el referèndum. 

Segons consta a l'escrit de conclusions provisional de la fiscalia, la Guàrdia Civil va intervenir al magatzem Disnet (on Artyplan dispositava material) fins a 400.000 díptics, 26.000 fulletons i 30.000 cartells. 

Sans ha explicat que va quantificar el cost de l'encàrrec (que ocupava onze palets, ha dit) un cop li va demanar la Guàrdia Civil i ho va consultar amb el departament de producció. Ha explicat que ascendia a 17.000 euros però que no hi havia "ni albarà ni factura". També ha dit que van decidir que la feina "no es tirava endavant" quan van saber que eren cartells de l'1-O, un cop s'hi va personar la Guàrdia Civil. En aquest sentit, ha dit que no va veure cap dels cartells a dins de la fàbrica i que en va conèixer el contingut per la premsa. 

Segons consta a l'escrit de la fiscalia, des del Departament de Presidència i "simulant" que ho encarregava Òmnium, es va comandar diferents cartelleria i díptics a tres empreses, inclosa Artyplan i també Global Solutions i Marc Martí, per valor total de 38.431,20 euros. 

Un responsable de l'empresa Buzoneo Directo no declara

El propietari de l'empresa Buzoneo Directo, Jose Oriol González, s'ha acollit al seu dret a no declarar perquè està investigat en el jutjat 13 de Barcelona. Estava citat a les deu del matí però ha decidit no declarar. 

Segons consta a l'escrit de fiscalia, la Guàrdia Civil va intervenir 507.000 díptics i 750.000 fulletons, a la planta de Montcada i Reixach. 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental

Un caporal diu que el Govern calculava que calien 22.800 MEUR per "aguantar" entre la DUI i consolidar la república

Relata viatges a l'estranger d'Aragonès per buscar finançament internacional i de Salvadó per organitz...

Un guàrdia civil destaca la "bona feina" dels Mossos en la concentració a Rubí pel registre domicili de Sutrias el 20-S

L'agent relata que va sortir de l'edifici amb la secretària judicial fent veure que eren "inquilins" però que...

Un subtinent que era a Unipost: "Per primer cop en la meva carrera vaig veure el reflex de l'odi en la cara de la gent"

Dos guàrdies civils diuen que els Mossos els van treure per "una ratonera" després del registre d'Unipost a T...

Un agent que va comissar 10 milions de paperetes a Bigues i Riells situa Quim Torra a les naus dies abans del registre

El brigada de la Guàrdia Civil parla d'actitud "totalment hostil" dels concentrats i diu que fins i tot una persona ...

Dos agents explicquen que Bassa va dir al líder de CCOO que els empleats tenien "dret a absentar-se" per votar l'1-O

Relata que al registre de Treball del 20-S van haver d'abandonar l'edifici per un pàrquing adjacent per "evitar conf...

Empreses i comerços