Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

El punt de càrrega vehicles elèctrics ja està en funcionament a Cardedeu

7 Març 2019 Redacció:



 

El punt permet carregar gratuïtament dos cotxes al mateix temps, i per utilitzar-lo cal descarregar-se i donar-se d’alta a l’aplicació EVcharge.

 

El punt de càrrega de vehicles elèctrics del carrer Doctor Klein, davant la Biblioteca, ja està operatiu després que la companyia Endesa hagi finalment donat accés a la xarxa elèctrica. La instal·lació d’aquest punt de càrrega va ser l’opció més votada als pressupostos participatius de 2018 dins l’apartat de propostes petites fetes per l’equip de govern.

 

El punt té dues connexions de càrrega semiràpida amb corrent alterna (entre 4 i 6 hores), on s’hi poden carregar dos cotxes al mateix temps. El consistori l’ha instal·lat perquè en facin un ús gratuït tant la ciutadania com les empreses que ho necessitin, i s’emmarca en les actuacions de promoció de la mobilitat sostenible i de l’ús d’energies renovables, i per reduir l’emissió de gasos contaminants.

 

Per fer ús de l’estació cal descarregar-se l’aplicació EVcharge i donar-se d’alta. Les persones residents a Cardedeu també podran sol·licitar, en breu, la targeta d’accés a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament, tot i que és preferible fer ús de l’aplicació.

 

El punt de càrrega de vehicles elèctrics està adherit a l’Aliança de Municipis de l’Institut Català d’Energia, cosa que permet a les persones usuàries accedir a qualsevol estació de recàrrega de Catalunya fent servir les targetes emeses pels ajuntaments de l’Aliança.

 

Avantatges fiscals per a l’ús de vehicles elèctrics

L’Ajuntament de Cardedeu ofereix una bonificació del 75% de la quota de l’Impost de vehicles de tracció mecànica (IVTM) per als vehicles elèctrics, bimodals i híbrids.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

Guia comercial del Vallès