Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

L'exdirector general d'Unipost s'acull al dret a no declarar al Suprem perquè està investigat pel jutjat 13

7 Març 2019 Redacció:



La Guàrdia Civil va fer diversos escorcolls durant la tardor del 2017 a l'empresa de missatgeria per buscar-hi material electoral de l'1-O
ACN Madrid .- L'exdirector general de l'empresa de missatgeria d'Unipost, Pau Raventós, s'ha acollit al dret de no declarar al judici de l'1-O que se celebra al Tribunal Suprem. La seva declaració estava previst per dilluns 11 de març, però finalment s'ha fet aquest dijous a l'inici de la sessió. Estava citat com a testimoni a petició de la fiscalia i l'acusació popular (VOX) però, pel fet d'estar investigat en un altre procediment, té dret a no sotmetre's a l'interrogatori. En la declaració al jutjat 13 de Barcelona el passat 25 d'abril, Raventós va explicar al jutge que l'encàrrec de la Generalitat entrava dins del contracte marc -que es renovava any a any almenys des del 2015- i que no van saber que els enviaments eren per l'1-O fins que la Guàrdia Civil va obrir les cartes certificades. També va recordar que és delicte obrir el correu postal sense autorització judicial, i que per això desconeixien el contingut dels sobres.
El Tribunal Suprem haurà de decidir si va existir malversació en l'encàrrec a Unipost per fer l'enviament de sobres i paperetes per al referèndum. Fins ara, les acusacions quantifiquen que l'import malversat superaria els 900.000 euros.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

Guia comercial del Vallès