Diari digital del Vallès Oriental i Occidental 

Temps ara
Weather Icon
( - )

El director d''El Punt-Avui' reconeix que van publicar gratis l'anunci de les vies i van agafar-lo de xarxes socialsLa presidenta de la CCMA s'acull al dret a no testificar al Suprem perquè està investigada al jutjat 13
ACN Madrid .- El director del diari 'El Punt-Avui', Xavier Xirgu, ha reconegut al Suprem que van publicar tant al diari com a la televisió del grup l'anunci de les vies (on es feia una crida implícita a participar en el referèndum) i que ho van fer sense cobrar. A preguntes de la fiscal, ha explicat que va ser decisió del departament comercial i que van agafar les imatges de les xarxes socials. "Era un anunci que circulava arreu", ha explicat Xirgu, que ha explicat que quan van rebre un requeriment del TSJC van deixar de publicar-la. Sobre la campanya del registre de catalans a l'exterior (març-abril 2017), sí ha reconegut que van facturar-la per import de més de 26.000 tot i que no li han demanat que precisi si l'han cobrat. Per altra banda, la presidenta de la CCMA, Núria Llorach, s'acull al dret a no testificar perquè està investigada al jutjat 13. "M'ho recomana el meu advocat", ha dit.
Xavier Xirgu ha dit que és "excepcional i poc habitual" no cobrar una campanya publicitària però que ho van fer perquè en el grup estan d'acord amb el "valor democràtic del dret a decidir". Ha relatat precedents on tampoc havien cobrat, com campanyes del Banc dels Aliments o de la Fundació Pasqual Maragall per defensar "valors fonamentals socials, ètic o democràtics".

Ha explicat que la imatge la van treure des de les xarxes socials i que va ser el departament comercial qui va decidir publicar l'anomenada campanya de les vies. Tanmateix, no ha assenyalat la persona concreta que va prendre la decisió. "No hi va haver cap encàrrec, va ser a iniciativa pròpia i sense ànim de lucre", ha concretat. 

Un altre cas va ser el de la campanya del registre de catalans a l'exterior, publicada entre març i abril de 2017. En aquell cas, ha dit que la van publicar en premsa i que van facturar-la a la Generalitat per valor de més de 26.000 euros. Xirgu no ha concretat si la va cobrar i cap part li ha demanat aquest detall. Aquestes factures les va aportar ja quan va declarar com a testimoni davant la Guàrdia Civil. 

Els dos testimonis estan demanats per la fiscalia per intentar acreditar la malversació.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental

Un comandant diu que els mossos rebien ordres per emissora per apartar-se i evitar imatges quan actuaven cossos estatals

El guàrdia civil veu "unitat d'acció" entre la cúpula d'Interior i Trapero però no aporta prove...

Un agent que va comissar 10 milions de paperetes a Bigues i Riells situa Quim Torra a les naus dies abans del registre

El brigada de la Guàrdia Civil parla d'actitud "totalment hostil" dels concentrats i diu que fins i tot una persona ...

Dos agents explicquen que Bassa va dir al líder de CCOO que els empleats tenien "dret a absentar-se" per votar l'1-O

Relata que al registre de Treball del 20-S van haver d'abandonar l'edifici per un pàrquing adjacent per "evitar conf...

Un guàrdia civil relata un "terror total" amb manifestants amb "ràbia descontrolada" a l'escorcoll a Exteriors el 20-S

L'agent situa Carme Forcadell passant per la zona amb cotxe oficial "agitant a les masses traient la mà per la fines...

Un guàrdia civil explica que van trobar al despatx de Salvadó un manuscrit sobre 'Escenaris de guerra i guerrilla'

L'agent relata que l'exsecretari d'Hisenda va trucar la seva secretària per dir-li que tirés papers pel pati ...

Empreses i comerços