Diari digital del Vallès Oriental i Occidental 

Temps ara
Weather Icon
( - )

El director d''El Punt-Avui' reconeix que van publicar gratis l'anunci de les vies i van agafar-lo de xarxes socialsLa presidenta de la CCMA s'acull al dret a no testificar al Suprem perquè està investigada al jutjat 13
ACN Madrid .- El director del diari 'El Punt-Avui', Xavier Xirgu, ha reconegut al Suprem que van publicar tant al diari com a la televisió del grup l'anunci de les vies (on es feia una crida implícita a participar en el referèndum) i que ho van fer sense cobrar. A preguntes de la fiscal, ha explicat que va ser decisió del departament comercial i que van agafar les imatges de les xarxes socials. "Era un anunci que circulava arreu", ha explicat Xirgu, que ha explicat que quan van rebre un requeriment del TSJC van deixar de publicar-la. Sobre la campanya del registre de catalans a l'exterior (març-abril 2017), sí ha reconegut que van facturar-la per import de més de 26.000 tot i que no li han demanat que precisi si l'han cobrat. Per altra banda, la presidenta de la CCMA, Núria Llorach, s'acull al dret a no testificar perquè està investigada al jutjat 13. "M'ho recomana el meu advocat", ha dit.
Xavier Xirgu ha dit que és "excepcional i poc habitual" no cobrar una campanya publicitària però que ho van fer perquè en el grup estan d'acord amb el "valor democràtic del dret a decidir". Ha relatat precedents on tampoc havien cobrat, com campanyes del Banc dels Aliments o de la Fundació Pasqual Maragall per defensar "valors fonamentals socials, ètic o democràtics".

Ha explicat que la imatge la van treure des de les xarxes socials i que va ser el departament comercial qui va decidir publicar l'anomenada campanya de les vies. Tanmateix, no ha assenyalat la persona concreta que va prendre la decisió. "No hi va haver cap encàrrec, va ser a iniciativa pròpia i sense ànim de lucre", ha concretat. 

Un altre cas va ser el de la campanya del registre de catalans a l'exterior, publicada entre març i abril de 2017. En aquell cas, ha dit que la van publicar en premsa i que van facturar-la a la Generalitat per valor de més de 26.000 euros. Xirgu no ha concretat si la va cobrar i cap part li ha demanat aquest detall. Aquestes factures les va aportar ja quan va declarar com a testimoni davant la Guàrdia Civil. 

Els dos testimonis estan demanats per la fiscalia per intentar acreditar la malversació.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental

El portaveu d'Escoles Obertes diu que "per suposat" que la iniciativa tenia 'relació directa' amb l'1-O

Ramon Font defensa que es van "tancar" als centres per "exercir el dret d'autodeterminació i manifestació" ...

La defensa de Cuixart retreu a Marchena que "vulneri drets": 'El tribunal va acceptar percepcions d'agents de l'1-O'

El president del tribunal talla la professora de filosofia Marina Garcés quan afirmava que l'1-O va "al·luc...

Advocats del Bages neguen agressions a policies i defensen que els votants feien 'actes de desobediència civil'

La lletrada Sílvia Carmona diu que la Guàrdia Civil li va impedir entrar amb el seu carnet professional a Cal...

Asens defensa l'1-O com un "exercici legítim" davant d'un "abús de dret" i el "trencament del pacte territorial"

Marchena talla diverses preguntes de la defensa de Cuixart en considerar que portaven a "valoracions" polítiques AC...

Un votant al Suprem: 'Obstaculitzar pacíficament la intervenció de la policia era un gest de desobediència col·lectiva'

Un votant de Caldes de Montbui (Vallès Oriental), Antoni Altaió, ha defensat al Tribunal Suprem que sabien qu...

Empreses i comerços