Diari digital del Vallès Oriental i Occidental 

Temps ara
Weather Icon
( - )

El publicista que va fer la campanya de residents a l'exterior admet que va renunciar a cobrar 80.000 euros del GovernUna responsable de Focus Media diu que van facturar la difusió de la campanya però que no la van cobrar
ACN Madrid .- El publicista Ferran Burriel, director de l'agència Nothingad, ha explicat al Tribunal Suprem que va renunciar a cobrar 80.000 euros per l'elaboració de la campanya de registre de catalans residents a l'exterior de la Generalitat en mitjans digitals, que es va fer al març del 2017. En la seva declaració com a testimoni, Burriel ha explicat que van emetre una factura de 80.000 euros al juny d'aquell any, però que no van cobrar aquest servei tot i que el van fer. A preguntes del fiscal Jaime Moreno, ha assegurat que va reclamar cobrar aquests diners, tot i que no ho va fer per la via judicial. Finalment ,"després de parlar amb la Generalitat", van decidir fer una factura negativa, ha dit, davant la incredulitat del fiscal. "I ha seguit treballant per la Generalitat?", ha preguntat Moreno. La resposta de Burriel ha estat afirmativa.
El fiscal s'ha mostrat perplex perquè l'empresa decidís "tirar" 80.000 euros. "Jo no els tinc tots els dies, i si els perdo em dona alguna cosa", ha reblat.

Durant la declaració, Burriel ha explicat que la seva empresa té un contracte marc amb la Generalitat d'aproximadament 1.600.000 euros.

El director de Nothingad ha dit que no tenia coneixement que al març del 2017 la Generalitat tenia advertiments del Tribunal Constitucional (TC) per paralitzar actuacions relacionades amb el referèndum, i ha explicat que la campanya consistia en informar als catalans que viuen a l'exterior que "si es registraven podien gaudir d'un centre mèdic o del carnet jove".

Campanyes a premsa sense cobrar a Focus Media 

També ha declarat com a testimoni la directora de l'oficina a Barcelona de Focus Media, Olga Solanas. Ha explicat que tenien un contracte marc amb la Generalitat per valor de 2,3 MEUR i que, en aquest context, van tenir encàrrecs de la Generalitat. 

Per una banda, se li va demanar que comprés espai en mitjans de premsa per a una campanya encarregada per Difusió. Solanas ha detallat que ella no va veure en cap cas la campanya perquè ella no s'encarrega de la creativitat sinó de la contractació d'espais. Es tractava d'una campanya que es va emetre el març de 2017 sobre el registre de catalans a l'exterior. Solanas ha explicat que van facturar la campanya però que no l'han cobrat. "El departament financer de la nostra empresa ho està movent perquè s'han generat factures negatives", ha explicat Solanas, que ha dit desconèixer el motiu pel qual no s'ha cobrat. 

Sobre un altre encàrrec –el de la campanya Civisme (de l'anunci de les vies)- ha dit que no es va arribar a fer. Segons ha explicat, l'encàrrec venia de Presidència i, en aquest cas, tampoc va veure quin tipus d'anunci era. Però van rebre trucades d'alguns mitjans que avisaven que es tractava d'una campanya "política" i que, per tant, no entrava dins de la homologació del contracte marc i que "havia d'anar a tarifa". Segons ha explicat, la diferència de preu l'havia d'assumir Focus Media i, per això, van renunciar a fer-la.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental

El portaveu d'Escoles Obertes diu que "per suposat" que la iniciativa tenia 'relació directa' amb l'1-O

Ramon Font defensa que es van "tancar" als centres per "exercir el dret d'autodeterminació i manifestació" ...

La defensa de Cuixart retreu a Marchena que "vulneri drets": 'El tribunal va acceptar percepcions d'agents de l'1-O'

El president del tribunal talla la professora de filosofia Marina Garcés quan afirmava que l'1-O va "al·luc...

Advocats del Bages neguen agressions a policies i defensen que els votants feien 'actes de desobediència civil'

La lletrada Sílvia Carmona diu que la Guàrdia Civil li va impedir entrar amb el seu carnet professional a Cal...

Asens defensa l'1-O com un "exercici legítim" davant d'un "abús de dret" i el "trencament del pacte territorial"

Marchena talla diverses preguntes de la defensa de Cuixart en considerar que portaven a "valoracions" polítiques AC...

Un votant al Suprem: 'Obstaculitzar pacíficament la intervenció de la policia era un gest de desobediència col·lectiva'

Un votant de Caldes de Montbui (Vallès Oriental), Antoni Altaió, ha defensat al Tribunal Suprem que sabien qu...

Empreses i comerços