Diari digital del Vallès Oriental i Occidental 

Temps ara
Weather Icon
( - )

Una dissenyadora gràfica diu que va anul·lar una factura al Govern perquè la va citar la Guàrdia CivilGuix diu que li van encarregar dissenyar el web del Pacte Nacional pel Referèndum
ACN Madrid .- La dissenyadora informàtica Teresa Guix ha explicat que va decidir emetre una "factura negativa" a la Generalitat després de ser citada per la Guàrdia Civil. Guix ha explicat que va rebre l'encàrrec per part de Roc Fernández de dissenyar el web del Pacte Nacional del Referèndum i que va emetre una factura al maig del 2017. Posteriorment, al juliol d'aquell any, la va retirar perquè la Guàrdia Civil la va citar. "No m'havien citat mai, i després em va citar el jutjat d'instrucció número 13, la quantitat no era tan elevada, 2.700 euros, i vaig pensar que preferiria no tenir cap problema", ha explicat. També ha explicat que "se li va demanar" que un informàtic que va comprar les URL del web perquè aquest últim no tenia un contracte obert amb la Generalitat com sí tenia ella.
Guix ha remarcat que aquesta web és la del Pacte Nacional pel Referèndum, del primer trimestre del 2017, i que "no és el web del referèndum". En respostes a la fiscal Consuelo Madrigal, ha explicat que ha tingut contractes menors amb la Generalitat de manera "regular" i que a principis del 2017 li van encarregar el disseny d'aquest web, pel qual va fer una factura al maig i que va anul·lar al juliol "per no cobrar la feina". "Em van citar a la Guàrdia Civil i vaig pensar que per prudència millor anul·lar la quantitat", ha explicat.

La dissenyadora ha assegurat que en el moment d'anul·lar la factura no havia cobrat. De fet, ha explicat que portava a la butxaca la "factura negativa" que havia emès i s'ha mostrat disposada a lliurar-la al tribunal. El president Manuel Marchena ha dit que no calia. Guix ha explicat que va explicar que havia fet aquest "abonament" quan va ser citada al jutjat d'instrucció 13, però que ni el va lliurar ni li van demanar.

L'encàrrec el va rebre del responsable de continguts digitals del Departament de la Presidència, Roc Fernández, a qui va lliurar el treball, i ha dit que no es va reunir amb cap conseller. La dissenyadora ha explicat que el web donava informació sobre quines associacions i individus estaven a favor d'un "referèndum pactat", però que el que posteriorment es va publicar "no s'assemblava" a la proposta de disseny que ella va fer. Sí ha dit recordar que en el disseny hi havia "un registre de voluntaris", però que ella no el va dissenyar.

Pel que fa a la compra de les URL d'aquest web, ha explicat que la va fer Ibon Orrantia, a qui no li va pagar perquè ella tampoc va cobrar. Ha explicat que se li va demanar que li facturés a ella i que va acceptar perquè Orrantia "no pot facturar a la Generalitat" perquè no té un contracte menor com ella.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental

Un caporal diu que el Govern calculava que calien 22.800 MEUR per "aguantar" entre la DUI i consolidar la república

Relata viatges a l'estranger d'Aragonès per buscar finançament internacional i de Salvadó per organitz...

Un guàrdia civil destaca la "bona feina" dels Mossos en la concentració a Rubí pel registre domicili de Sutrias el 20-S

L'agent relata que va sortir de l'edifici amb la secretària judicial fent veure que eren "inquilins" però que...

Un subtinent que era a Unipost: "Per primer cop en la meva carrera vaig veure el reflex de l'odi en la cara de la gent"

Dos guàrdies civils diuen que els Mossos els van treure per "una ratonera" després del registre d'Unipost a T...

Un comandant diu que els mossos rebien ordres per emissora per apartar-se i evitar imatges quan actuaven cossos estatals

El guàrdia civil veu "unitat d'acció" entre la cúpula d'Interior i Trapero però no aporta prove...

Un agent que va comissar 10 milions de paperetes a Bigues i Riells situa Quim Torra a les naus dies abans del registre

El brigada de la Guàrdia Civil parla d'actitud "totalment hostil" dels concentrats i diu que fins i tot una persona ...

Empreses i comerços