Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Premis del concurs de comparses i celebració de Dimecres de Cendra a Granollers

4 Març 2019 Redacció:



Festa i reivindicació a les comparses de la rua de Carnaval 

El jurat va atorgar un total de 9 premis entre les 24 comparses participants       


 Un total de 24 comparses, encapçalades pel Rei Carnestoltes i la seva comitiva de Diablots, van poder-se veure ahir a la rua de Carnaval pels carrers de Granollers, amb prop de 1.800 participants i un nombrós públic atent a les diferents propostes entre reivindicatives i festives que hi van desfilar. 

La Porxada va acollir el lliurament de premis del concurs de comparses, per part d'un jurat que va valorar-ne "la diversitat, originalitat i creativitat". El de millor comparsa amb carrossa o vehicle guarnit va ser per a l'associació socioculturalThirteen Gold (Imperium), de Montcada i Reixac. La més crítica va ser per a Les Desarrapades, de Granollers. La millor AMPA de Granollers, per a l'escola Salvador Llobet, per la comparsa Dragon Kan Llobet. La de millor coreografia en moviment per a Cirqs Dance Studio (Montcada i Reixac) amb la comparsa Light Kingdom; tots quatre, dotats amb un premi de 600 euros cadascun. 

La millor comparsa local va ser per a l'associació de veïns de Can Bassa per El Gran Juego de la Oca i la més creativa i original, per a l'Hogar Extremeño de Canovelles que va desfilar amb la comparsa La vida és teatre, ambdues, dotades amb 295 euros de premi. 

En la categoria de lluïment, el premi, de 200 euros, va ser per a l'associació folklòrica Tinkus K'enchas Barcelona. El jurat també va atorgar dos accèssits, per a l'escola de Montcada April School of English, amb Once upon a time, i per a Els Triniteiros van al Sàhara (Barcelona), ambdós, amb un guardó de 100 euros.  La festa va acabar amb l'animació de música disco amb DJ. 
   

Dimecres, enterrament de la sardina 

L’enterrament de la sardina, Dimecres de Cendra, posarà punt i final a la disbauxa i la rauxa del Carnaval, i marca l’inici de la Quaresma, els quaranta dies d'austeritat previs a Setmana Santa. Aquest dia el Rei Carnestoltes "mor empatxat de tanta gresca", i la Vella Quaresma pren el relleu del calendari festiu.  

Així, dimecres, 6 de març, a la plaça de la Porxada, hi haurà la vetlla pel Rei Carnestoltes i es farà la construcció de la pira funerària durant tot el dia. A les 12 h es farà un minut de silenci com a mostra de condol per la mort d'en Carnestoltes.  

A la tarda, a partir de les 17.30 h, hi haurà tallers de pentinats i complements de dol i es podrà degustar l’últim àpat de Carnaval: sardina, pa i beguda a dos euros. A continuació, una cercavila acomiadarà Sa Majestat Carnestoltes. La jornada de dol es tancarà amb l'amortallament i cremació a la pira funerària, a les 19 h. Aleshores, s’inaugurarà el regnat de la Vella Quaresma. 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

Guia comercial del Vallès