Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Terrassa crearà una aplicació per promoure el turisme cinematogràfic a la ciutat

28 Febrer 2019 Redacció:



Terrassa està treballant per posar en marxa una aplicació que permeti promoure el turisme cinematogràfic a la ciutat. L'eina permetrà fer rutes i visitar els llocs que han estat protagonistes de les produccions que s'han rodat a la capital vallesana. Aquesta iniciativa s'emmarca en l'aposta de la població pel sector audiovisual, tant en l'àmbit educatiu, com en la producció i difusió de continguts vinculats amb aquesta industria a través de l'ESCAC, el Parc Audiovisual de Catalunya, i l'Arxiu de la Filmoteca de Catalunya, entre d'altres entitats. Tot plegat un any després que la UNESCO reconegués el compromís i lideratge egarenc i inclogués Terrassa a la xarxa de ciutats creatives de cinema.Un any després d'entrar a formar part de la prestigiosa xarxa de ciutats creatives del cinema de la UNESCO, Terrassa segueix treballant per enfortir el posicionament en el panorama audiovisual mundial. Així ho ha assegurat l'alcalde de la ciutat, Alfredo Vega, que ha indicat que incorporar-se a aquesta plataforma ha estat "una oportunitat de reconeixement i prestigi" molt importants que alhora han servit per projectar internacionalment Terrassa.

En aquesta línia ha destacat les trobades que s'han celebrat amb les altres dotze ciutats membres de la xarxa i que han servir per crear "llaços de confiança" i "intercanviar experiències". El regidor de Cultura, Amadeu Aguado, també ha fet una lectura positiva d'aquest primer any dintre de la xarxa i ha avançat que s'està treballant per posar en marxa una aplicació que permetrà fer rutes de turisme cinematogràfic per ciutat. "Recollirà aquells llocs que han estat escenaris o protagonistes d'una pel·lícula i els usuaris podran descobrir detalls sobre el film en qüestió i també sobre els actors que hi van participar, entre d'altres", ha comentat. Una altra de les iniciatives en què s'està treballant és la de convertir el cinema en l'eix vertebrador de la Fira Modernista d'enguany. "És una fira que és transversal i aquest setè art hi tindrà un paper protagonista fent aquest viatge cap a la Terrassa de 1900", ha explicat.

Alhora s'està treballant amb el Centre de Restauració de la Filmoteca de Catalunya per recuperar material que estarà vinculat a aquesta celebració. En el darrer any Terrassa ha promogut diverses iniciatives per apropar el món del cinema a la ciutadania. La Taula Local de l'Audiovisual, que aplega creadors, centres de formació, de producció, l'arxiu cinematogràfic català i entitats socials i culturals de la població, ha estat la encarregada de coordinar totes aquestes propostes.En l'àmbit local destaca el 'TRS Fem Cinema', la primera mostra de cinema fet a les aules; cicles i clubs de lectura a les biblioteques de la ciutat o la Setmana del cinema que va tenir lloc el mes d'octubre i va incloure diverses xerrades i projeccions. Pel que fa a l'àmbit internacional, Terrassa ha participat en diverses trobades dels membres d ela xarxa a Itàlia i Polònia i també a unes jornades celebrades recentment a Granada. A més, la ciutat també participa en la creació d'una pàgina web, a iniciativa de Bristol City of Film, en què les tretze ciutats creatives de la UNESCO de cinema podran aportar tota la informació sobre les accions que porten a terme.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

Guia comercial del Vallès