Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Pascal assegura que va demanar a Puigdemont que convoqués eleccions en lloc de declarar la independència

27 Febrer 2019 Redacció:



L'excoordinadora general del PDeCAT assegura que Puigdemonet i els membres del Govern van plantejar que "calia diàleg i diàleg"
 
ACN Madrid .- L'excoordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, ha explicat aquest dimecres al judici de l'1-O al Tribunal Suprem que ella era partidària de convocar eleccions en lloc de declarar la independència, i que així ho va traslladar a l'expresident Carles Puigdemont. De fet, ha dit que també va traslladar aquesta opinió de part d'alguns "referents polítics" de la seva formació. L'excoordinadora del PDeCAT ha afegit que tant Puigdemont com "tots" els altres membres del Govern van plantejar que calia "diàleg i diàleg" per solucionar el conflicte entre Catalunya i l'Estat. També ha dit que "el problema de Catalunya s'ha de resoldre políticament". Pascal ha declarat com a testimoni a petició de Vox després que durant el procés d'instrucció constés fins a investigada fins que el jutge Pablo Llarena va arxivar la causa contra ella a la interlocutòria de processament del 23 de març del 2018.
A més, ha reconegut que va conèixer la llei del referèndum quan el grup parlamentari de JxSí la porta al plenari. "És la direcció del grup la que ens informa dels punts que van al ple i del posicionament hem de defensar", ha manifestat.

Sobre el 20-S –i a preguntes de la lletrada de Cuixart- ha dit que va veure un escenari i actuacions musicals i que la gent tenia "actitud pacífica i normal". "Una manifestació era tranquil·la i pacífica, una manifestació espontània com tantes hem vist en aquests temps", ha afegit. Pascal ha respost a la fiscalia quan va estar a la concentració, aquell dia a la tarda, no va veure els cotxes danyats i que estava lluny de la porta.

Pascal ha dit que no li consta que existís una estratègia des de l'ANC i Òmnium per ocupar els col·legis per a l'1-O, i que va ser Puigdemont i el Govern els qui van assumir la "direcció política" del referèndum.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

Guia comercial del Vallès