Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

L'advocat de Turull critica l'acusació per no preguntar ni aportar proves de la violència

20 Febrer 2019 Redacció:



Jordi Pina diu que l'exconseller ha pogut respondre totes les preguntes amb franquesa i evidenciar que no hi va haver malversació
 
ACN Madrid .- L'advocat de Jordi Turull, Jordi Pina, ha lamentat aquest dimarts a la tarda que ni la fiscalia ni l'advocacia de l'estat hagin preguntat gaire sobre la suposada violència que hi va haver el 20-S i l'1-O ni tampoc hagin aportat gaires proves documentals. Pina ha recordat que les acusacions han de demostrar la violència que requereix el delicte de rebel·lió, i creu que els vehicles de la Guàrdia Civil destrossats davant d'Economia el 20-S només són un delicte de danys causats per uns "energúmens". També creu que l'interrogatori i la poca documentació aportada demostren el "biaix" i la falta d'objectivitat dels atestats de la Guàrdia Civil, sobretot pel que fa als tuits de Turull aportats, i que les acusacions no tenen "cap element" per seguir imputant el delicte de malversació de fons públics.
Així, en sortir del Suprem, Pina ha considerat que en tots els discursos públics de Turull i els altres líders sortien paraules com 'pau', 'diàleg' i 'civisme', cosa que "ni a Espanya ni a cap altre país es pot conjugar amb la violència innata de la rebel·lió o la sedició". 

En conclusió, Pina s'ha mostrat molt satisfet amb la declaració de Turull, "fruit de la manca de por d'aquell qui no té res a ocultar", "tot es va fer amb llums i taquígrafs i totes les preguntes tenen respostes coherents".

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

Guia comercial del Vallès