Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

La Formula 1® 2019 engega motors al Circuit amb nombroses incògnites per aclarir

19 Febrer 2019 Redacció:



L'alemany Sebastian Vettel (Ferrari) domina amb autoritat el primer dia de pretemporada, seguit de l'espanyol Carlos Sainz (McLaren).


Circuit de Barcelona-Catalunya (Montmeló).- Els monoplaces de la Formula 1® han tornat a l'acció aquest dilluns, després de gairebé tres mesos de treva. I ho han fet al Circuit de Barcelona - Catalunya, durant un dia primaveral que ha permès als aficionats contemplar plàcidament els nous monoplaces que lluitaran pel títol aquest 2019. De moment, el més ràpid ha estat el Ferrari pilotat per l'alemany Sebastian Vettel.
 
La Scuderia ha demostrat arribar al primer dels F1® Test Days amb els deures ben fets i, a més de dominar el cronòmetre, també ha estat l'equip més actiu del dia, amb un total de 169 voltes acumulades. Vettel ha 'volat' al matí per marcar un millor registre d’1:18.161 amb els nous pneumàtics tous C3 de Pirelli.
 
Ningú ha estat capaç de batre aquesta marca, ni tan sols la potent escuderia Mercedes que al matí rodava amb Valtteri Bottas (1:20.127) i a la tarda amb el campió Lewis Hamilton (1:20.135). Al final del test, qui més aconseguia acostar-se era Carlos Sainz (1:18.558), el dia que debutava amb el seu flamant McLaren.
 
L'únic pilot espanyol present aquest any a la graella del mundial després de la retirada de l'asturià Fernando Alonso, ha completat sense problemes un total de 56 girs durant el matí. Tot i això, a la tarda el seu monoplaça ha donat un ensurt quan s'ha aturat a la sortida del pit-lane i l'escuderia de Woking ha trigat gairebé tres quarts d'hora en poder tornar a la pista. Aquest inesperat contratemps no li ha impedit acumular un total de 119 voltes.
 
Al final del dia, el madrileny marcava els seus millors registres amb pneumàtics supertous i culminava així un engrescador debut a McLaren. "Cal posar-se bona nota, sobretot perquè el primer dia el que més ens importa és acumular voltes, més que buscar temps. A més, he tingut molt bones sensacions amb el cotxe nou. Es nota molt que hem treballat aquest hivern al simulador, tot i que sabem que encara ens queda un llarg camí per recórrer si volem obtenir resultats", valorava Carlos Sainz.
 
Darrere d'ell, ha acabat el francès Romain Grosjean, als comandaments del Haas, amb un temps d’1:19.159. Quart ha acabat la sessió l’holandès Max Verstappen (Red Bull), amb 1:19.426, just per davant del finlandès Kimi Räikkönen (1:19.462) que ha tancat el top 5 amb el seu nou Alfa Romeo. L'antic Sauber s'ha mostrat força ràpid avui, tot i que amb alguns problemes de fiabilitat que intentaran millorar aquest hivern.
 
Toro Rosso ha acabat sisè amb un motivat Daniil Kvyat, que torna com a pilot titular a la Formula 1®, després de passar una temporada com a provador de Ferrari. Caldrà veure si a la tercera serà la vençuda per a l'eterna promesa russa que, de moment, s'ha quedat a més d'un segon del primer.
 
Demà dimarts serà una jornada farcida d’atractives novetats, amb la presència a pista dels joves talents Charles Leclerc (Ferrari), Pierre Gasly (Red Bull), Lance Stroll (Racing Point), Lando Norris (McLaren), Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo), Alexander Albon (Toro Rosso) i George Russell (Williams). Una generació de pilots que, sens dubte, significarà una sotragada per a un campionat que cerca nous ídols.
 
Els monoplaces rodaran al Circuit de Barcelona-Catalunya de 9 a 13 i de 14 a 18 h. La taquilla i la porta 3 s'obriran a les 8.30 h. perquè els aficionats puguin seguir des de primera hora la sessió, ubicats a les tribunes Principal, F i G. L'entrada és gratuïta per a totes aquelles persones que hagin comprat la seva entrada per al FORMULA 1 EMIRATES GRAN PREMIO DE ESPAÑA 2019, així com per als Abonats i Oficials del Circuit.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

Guia comercial del Vallès