Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

El Club Natació Granollers elabora un protocol per a detectar i actuar davant l’assetjament i abús sexual envers els esportistes de les seccions federades

8 Febrer 2019 Redacció:



En la majoria dels esports, entre ells es troben les modalitats que es practiquen al Club Natació Granollers (natació, natació artística, waterpolo i gimnàstica artística) els entrenadors o entrenadores donen instruccions als i a les esportistes mitjançant el contacte físic. Tocar, donar copets o abraçar són accions que formen part de l’univers conductual de l’esport. Sense contacte físic, l’expressió dels sentiments d’alegria o l’esperit d’equip no serien el mateix. Tanmateix, el fet d’entrenar i competir acaba construint una relació mental, social i emocional entre esportistes, i entrenadors i entrenadores. Per tant, algunes formes de contacte físic en l’esport tenen la seva funció i poden resultar gratificadores i engrescadores. No obstant, el Club considera important discutir allò que es pot considerar com a acceptable o inacceptable a la nostra cultura i, especialment, a l’àmbit de l’esport, essent èticament conscients i capaços de reconèixer els comportaments inapropiats, que poden derivar en assetjament o abusos sexuals.

En aquest sentit i amb la voluntat de prevenir, detectar i actuar davant conductes o situacions d'assetjament i/o abusos sexuals, el Club ha elaborat el ‘Protocol de prevenció, detecció i abordatge de l’assetjament i abús sexual’ a aplicar davant de qualsevol sospita, així davant de l'evidència o intent d'una agressió sexual envers als esportistes de l’entitat. Un protocol que ha difós entre els esportistes i les seves famílies amb l'objectiu que es conegui el procediment davant d'aquestes situacions i, a la vegada, promoure un context social de rebuig i una adequada resposta davant qualsevol modalitat de violència sexual contra menors d'edat.

“Per al club és un pas endavant en la formació en valors i en la sensibilitat per les situacions de desigualtats en la societat, que s’han de poder gestionar des de l’educació i el respecte”, valora el president del CNG, Eduard Escandell. Per altra banda, el Club ja està treballant en la redacció de protocols d’actuació envers l’assetjament i abús sexual, aplicables a altres àrees de l’entitat com són socis i usuaris (adults) en la seva pràctica de l’activitat esportiva al Club; socis i usuaris (menors) que utilitzen serveis (cursets de natació, campus...) i treballadors en el seu àmbit laboral, per tal de prevenir i atacar de manera àgil i efectiva qualsevol situació d’abús.

el ‘Protocol de prevenció, detecció i abordatge de l’assetjament i abús sexual’ es pot consulta a la web de l’entitat www.cngranollers.org

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

Guia comercial del Vallès