Diari digital del Vallès Oriental i Occidental 

Temps ara
Weather Icon
( - )

L’Ajuntament de Cardedeu inicia el procés de canvi de nom del carrer Pere Mercader, militar franquistaEl veïnat del carrer rebrà una carta informativa sobre els motius del canvi, i on se’ls insta a fer propostes per un nou nom.

 

Durant els propers dies les persones propietàries d’habitatges del carrer Pere Mercader rebran una carta informant del procés de canvi de nom del carrer, que va ser acordat per la Comissió de Patrimoni i Nomenclàtor de 20 de febrer de 2018 per donar compliment a la llei de la memòria històrica.

 

Acabada la dictadura, tots els noms de carrers, vies i avingudes de Cardedeu imposats i amb connotacions franquistes ja van ser substituïts per acord de Ple del 26 de maig de 1979, però possiblement per desconeixement històric, el carrer Pere Mercader no s’ha tingut en compte fins ara. Pedro Mercader, 4t comte de Bell-lloc, era un militar que s’aixecà en armes el 19 de juliol de 1936 contra la República legalment constituïda i morí el mateix 19 de juliol. Acabada la guerra, el carrer Nicolás Salmerón, nom que tenia el carrer fins l’any 1939, va passar a nomenar-se carrer Pedro Mercader per reconèixer la seva col·laboració amb el bàndol franquista i atenent a la seva relació amb Cardedeu.

 

En la carta que rebran les persones propietàries de finques de Pere Mercader, se’ls convida a fer propostes de noms per al seu carrer a través del correu electrònic participacio@cardedeu.cat, que seran valorades per la Comissió de Patrimoni i Nomenclàtor. No es descarta fer una elecció final oberta a tot el poble entre les propostes de nom més ben valorades. El procés finalitzarà amb l’aprovació definitiva del nou nom pel Ple municipal.

 

A més, l'Ajuntament en els darrers anys ha fet un treball per feminitzar el carrerer municipal, com és el cas de la plaça de Frederica Montseny (Poble Sec) o plaça de les Dones Treballadores (l’Estalvi), ja que poques places i carrers porten nom de dona i molts són masculins. Per això el consistori vol incidir en que seria convenient i positiu que les propostes i valoracions també es pensessin en aquest sentit.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental

Sumem Parets entrega 600 € a associacions amb projectes solidaris

  Sumem Parets premia amb 600 euros les entitats del municipi que realitzin projectes altruistes. Ho fan a trav&eacut...

Investiguen dos membres d'Adif pel descarrilament mortal d'un tren a Vacarisses

Es tracta d'un "legal representant" de l'empresa pública i un treballador "sense responsabilitats directives" El Ju...

Desarticulada una organització que cultivava marihuana a València i Rubí per distribuir-la a Holanda i Dinamarca

La Policia Nacional deté tretze persones i intervé unes 3.000 plantes amb un pes superior als 200 quilos La ...

La secretària general de Cerdanyola es querella contra l'alcalde després que l'executiu local l'hagi expedientat

Escolà acusa la funcionaria de l'Estat de "manca de professionalitat i ètica" i afirma que "ha abusat de la seva posició...

Granollers crea un itinerari ciclable que connectarà el nord de la ciutat amb l’estació de Granollers Centr

A finals d'aquest mes s'obre l’itinerari per a bicicletes que comença al carrer Girona i arriba fins a la pla&...