Diari digital del Vallès Oriental i Occidental 

Temps ara
Weather Icon
( - )

L’Ajuntament de Cardedeu inicia el procés de canvi de nom del carrer Pere Mercader, militar franquistaEl veïnat del carrer rebrà una carta informativa sobre els motius del canvi, i on se’ls insta a fer propostes per un nou nom.

 

Durant els propers dies les persones propietàries d’habitatges del carrer Pere Mercader rebran una carta informant del procés de canvi de nom del carrer, que va ser acordat per la Comissió de Patrimoni i Nomenclàtor de 20 de febrer de 2018 per donar compliment a la llei de la memòria històrica.

 

Acabada la dictadura, tots els noms de carrers, vies i avingudes de Cardedeu imposats i amb connotacions franquistes ja van ser substituïts per acord de Ple del 26 de maig de 1979, però possiblement per desconeixement històric, el carrer Pere Mercader no s’ha tingut en compte fins ara. Pedro Mercader, 4t comte de Bell-lloc, era un militar que s’aixecà en armes el 19 de juliol de 1936 contra la República legalment constituïda i morí el mateix 19 de juliol. Acabada la guerra, el carrer Nicolás Salmerón, nom que tenia el carrer fins l’any 1939, va passar a nomenar-se carrer Pedro Mercader per reconèixer la seva col·laboració amb el bàndol franquista i atenent a la seva relació amb Cardedeu.

 

En la carta que rebran les persones propietàries de finques de Pere Mercader, se’ls convida a fer propostes de noms per al seu carrer a través del correu electrònic participacio@cardedeu.cat, que seran valorades per la Comissió de Patrimoni i Nomenclàtor. No es descarta fer una elecció final oberta a tot el poble entre les propostes de nom més ben valorades. El procés finalitzarà amb l’aprovació definitiva del nou nom pel Ple municipal.

 

A més, l'Ajuntament en els darrers anys ha fet un treball per feminitzar el carrerer municipal, com és el cas de la plaça de Frederica Montseny (Poble Sec) o plaça de les Dones Treballadores (l’Estalvi), ja que poques places i carrers porten nom de dona i molts són masculins. Per això el consistori vol incidir en que seria convenient i positiu que les propostes i valoracions també es pensessin en aquest sentit.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental

S'obre la convocatòria per a la concessió de subvencions per al pagament del lloguer 2019

Fins el 7 de juny es poden presentar sol·licituds a l'Agència d'Habitatge de Catalunya   Des del 16 d'...

El LECXIT celebra la seva quarta cloenda Una cinquantena de persones van assistir al final de curs del programa dissabte 13 d'abril al Teatre Auditori Polivalent

El LECXIT 2018-2019 va tancar la seva quarta edició amb l'habitual cloenda però aquest cop al Teatre Auditori...

El proper divendres 26 a les 19 h, a Can Serra, Sumem Esquerres a Parets farà una trobada amb joves

El divendres 26 a les 19 h, a Can Serra, Sumem Esquerres a Parets farà una trobada amb joves per tal d'escoltar les ...

Inici d'obres de construcció d'una vorera a la BV-5103 a Llinars del Vallès

Avuí dimarts, 23 d’abril, la Diputació de Barcelona iniciarà les bres de construcci&oacu...

Substitueixen la Senyera del Racó del Campanar de Sabadell per una estelada

Cap col·lectiu ha reivindicat l'acció i l'executiu local ha anunciat que la retirarà en les properes h...

Empreses i comerços