Diari digital del Vallès Oriental i Occidental 

Temps ara
Weather Icon
( - )

Últim dia de la Quinzena del Còmic a MontmelóL'Oficina de Català de Montmeló, en col·laboració amb la Biblioteca La Grua i el centre juvenil L'Estació Jove, han obert al públic la Quinzena del Còmic a Montmeló. La mostra, que s'ha pogut visitar des del 4 d'ocubte i  demà 14 d'octubre tanca portes, exposa material gràfic relacionat directament amb el còmic en ambdós equipaments.

A l'Estació Jove s'exposa una mostra de plafons amb exemples de com s'aplica la llengua catalana en el còmic: les bafarades i les onomatopeies que serveixen per donar veu a les vinyetes i il·lustracions que donen vida als còmics més populars d'ara i de sempre.

Per la seva banda, la Biblioteca exposa un ampli assortiment de revistes, llibres i altres publicacions que es poden trobar al mercat de la lectura del còmic. Des dels clàssics còmics de Tintin i Astèrix, fins als magazins de còmic manga japonès, tan populars entre els adolescents. I per descomptat, una àmplia selecció de contes infantils il·lustrats.

Totes aquestes mostres i activitats al voltant del còmic, són una gran oportunitat per fer valdre el català entre el públic jove i infantil. Els més atrevits a més, podran participar en el concurs sobre còmic que tancarà les activitats de la Quinzena, el divendres 14 d'octubre. Les persones guanadores obtindran entrades per anar al Saló Manga de Barcelona.

L'organització espera que tant en les exposicions com en les activitats, hi hagi una constant afluència de públic jove i infantil i que el còmic esdevingui durant uns dies en l'eina transmissora per conèixer més profundament el català escrit.

 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental

Controls de la qualitat de l’aigua de l'aixeta gratuïts

De maig a setembre s’oferiran controls de qualitat d’aigua als edificis construïts abans del 1980 &nb...

Detingut a Sant Cugat del Vallès un home per estafar més de 20.000 euros a una veïna d’edat avançada

  El detingut aprofitava quan la dona dormia per agafar-li la targeta bancària i fer extraccions al caixer De...

L'Ajuntament de Granollers i la Parròquia de Sant Esteve signen un conveni de col·laboració per a l'ús pedagògic de l'orgue Josep Maria Ruera

Des d’aquest curs els alumnes poden fer classes d’orgue       Els estudiants de l&rsqu...

El proper diumenge 28 d'Abril Aula de So organitza un concert i paellada benèfics per a Proactiva Open Arms i Petits Músics del Món

El proper diumenge 28 d'Abril no només hi ha eleccions sinó que Aula de So organitza un concert i paellada be...

S'obre la convocatòria per a la concessió de subvencions per al pagament del lloguer 2019

Fins el 7 de juny es poden presentar sol·licituds a l'Agència d'Habitatge de Catalunya   Des del 16 d'...

Empreses i comerços