Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

CCOO i UGT reclamen la llibertat dels presos pel judici perquè puguin "defensar-se amb garanties"

6 Febrer 2019 Redacció:



Els dos sindicats majoritaris de Catalunya demanen "donar una oportunitat al diàleg i la negociació"
 
ACN Barcelona .- CCOO i UGT reclamen la llibertat dels polítics independentistes empresonats de cara al judici perquè puguin "defensar-se amb garanties". En un comunicat conjunt, els dos sindicats majoritaris a Catalunya reiteren que "la presó preventiva contra dirigents polítics i líders de les entitats no està justificada" i afirmen que les acusacions de la fiscalia s'associen a una violència que no s'ha vist "ni s'ha pogut acreditar". L'endemà que la Intersindical-CSC anunciés una vaga pel 21-F, els dos sindicats majoritaris asseguren que la seva "pluralitat" és un pilar bàsic i posen en valor que la seva afiliació "participi en mobilitzacions polítiques d'acord amb les seves conviccions". Amb tot, els dos sindicats es mantenen al marge de la convocatòria del 21 de febrer, com ja van fer amb l'anunci de la protesta pel 7-F.
CCOO i UGT demanen que es revisin les acusacions i que el judici del Tribunal Suprem "s'ancori únicament sobre fets provats".

A més, exigeixen "donar una oportunitat al diàleg i a la negociació" i reclamen una justícia "imparcial, amb totes les lletres i tots els requisits ètics". 

De fet, els dos sindicats adverteixen que "determinades actuacions judicials contràries a la llibertat d'expressió i d'organització han posat en qüestió la confiança pública en el sistema judicial". 

CCOO i UGT diuen que "per avançar en la resolució del problema polític" entre Catalunya i Espanya "cal retornar al terreny de la política la solució d'un contenciós que mai no s'hauria d'haver judicialitzat"

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

Guia comercial del Vallès