Diari digital del Vallès Oriental i Occidental 

Temps ara
Weather Icon
( - )

Segon concert de jazz al Castell de MontbuiEl Festival de Jazz és un projecte mancomunat entre els ajuntaments que constituïen la Baronia de Montbui

El Festival es compon de quatre concerts de Jazz. El primer es va fer diumenge 25 de setembre al Castell de Montbui amb l’actuació de Clara Sallago Quintet, que va interpretar “Cantos de Hidra”, el nou treball de la cantant que s’estrena com a compositora. El pròxim serà el 8 d’octubre amb la solista de Bigues i Riells, Meritxell Chiva Sextet, que interpretarà estàndards més coneguts amb influència de l’estil New Orleans. El Festival continuarà amb l’actuació del trio de professors de l’Escola de Música de la Vall del Tenes, el 15 d’octubre, en homenatge a Wes Montgomery, guitarrista de jazz nord-americà dels anys 50-60. El 22 d’octubre, Violeta Curry Quartet tancarà el Festival.

A tots els concerts els assistents poden veure i menjar, i una hora abans de cada concert poden fer una visita guiada al castell de Montbui de manera gratuïta.

El conjunt patrimonial del castell de Montbui i de l'església de Sant Mateu de Montbui es troba al cim del turó de Montbui, a l'extrem nord-occidental del terme de Bigues, i l’any 1949 va ser declarat “Bé Cultural d’Interès Nacional” (BCIN) del Patrimoni Cultural Català.

El Castell de Montbui es pot documentar a partir del segle X  quan el 995 el noble Gombau de Besora rep del comte de Barcelona Ramon Borrell el Castell de Montbui. A partir del 1059 es forma la Baronia de Montbui que té el seu centre al Castell de Montbui reunint les parròquies de Sant Mateu de Montbui, Sant Feliu de Codines, Sant Pere de Bigues, Sant Vicenç de Riells del Fai, Sant Martí del Fai, Sant Genís de l’Ametlla, Santa Eulàlia de Ronçana, Sant Julià de Lliçà d’Amunt, Sant Esteve de Palaudàries, Sant Andreu de Samalús i Santa Maria de Caldes.

Des de l’any 1986 el castell passà a ser propietat de l’Ajuntament de Bigues i Riells. S’han planificat diverses intervencions i sol·licitat ajuts per consolidar el conjunt patrimonial, protegir els elements constructius i arranjar els espais d'accés i ús.

Vídeo promocional del Castell de Montbui i l'església de Sant Mateu de Montbui

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental

Tres afectats per càncers de la sang creuen en bici el desert dels Monegres per visibilitzar la malaltia

Són de l'Arboç, Rubí i Múrcia i volen donar a conèixer el cinquè càncer m&...

Investigadors catalans identifiquen teràpies d’estimulació sensorial per tractar la disfàgia post-ictus

La dificultat per tragar aliments no està només associada a un problema muscular, segons un estudi de l&rsquo...

Un projecte europeu revela que les depuradores urbanes poden esdevenir plantes energèticament autosuficients

Els resultats parteixen d'una prova pilot que s'ha dut a terme a la depuradora de Rubí i que ha suposat una inversi&...

Ordre de detenció internacional a l'espai Schengen per a l'investigat per la violació que es va produir a Sabadell que va fugir

El jutjat també acorda la triangulació dels telèfons mòbils dels investigats El jutjat d'instr...

Un menor mor atropellat per un tren a la sortida de l'estació Rodalies de Sabadell Nord

La circulació de combois s'ha interromput entre un quart d'11 i les 12 del migdia Un menor ha mort atropellat per u...

Empreses i comerços