Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Seu brigada municipal de Cerdanyola【EN RISC D'EXPOSICIÓ】

17 Gener 2019 Redacció:



L'Ajuntament ha aïllat la zona del magatzem amb més risc d'exposició i busca un nou emplaçament pels treballadors

La seu de la brigada municipal de l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès està afectada per amiant. L'equipament municipal és en una nau industrial del carrer Camp, a l'extrem oest de la ciutat, que te una coberta de fibrociment que s'ha començat a degradar per la zona del magatzem.

Preventivament, el consistori ha aïllat aquest espai per minimitzar els riscos i ja treballa en la recerca d'un nou emplaçament per poder-hi traslladar el servei. A la brigada municipal hi treballen una seixantena de persones, però segons han explicat fonts municipals, la seu del carrer Camp funciona principalment com a base d'operacions, ja que la feina diària dels empleats es desenvolupa als carrers del municipi.

Des del sindicat CGT denuncien que la situació de l'edifici de la brigada s'arrossega des de fa anys i lamenten que es "perllongui l'exposició a un material cancerigen". Exigeixen que es reubiqui a la plantilla al més aviat possible "en un lloc on anar a treballar no suposo jugar-se la vida ni la salut".

Des del consistori, el Comitè de Seguretat reconeix la "situació greu d'exposició" a l'amiant per part dels treballadors i asseguren que la prioritat per resoldre aquesta situació és absoluta. És per això que ja s'ha aïllat l'espai més deteriorat de manera preventiva, tal com es va acordar en la darrera reunió del Comitè de Seguretat del mes de desembre.

Així mateix, es treballa en la recerca d'un altre espai "més adequat" que reuneixi les mínimes condicions de treball, seguretat i salut perquè "cap treballador continuï exposat als materials de fibrociment".

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

Guia comercial del Vallès