Diari digital del Vallès Oriental i Occidental 

Temps ara
Weather Icon
( - )

Obres dels estudis catalans Harquitectes, RCR i BAAS, seleccionades al Premi Mies van der Rohe 2019Entre els 40 finalistes hi ha el Cívic Centre Lleialtat Santsenca a Barcelona i House 1413 a Ullastret

Obres dels estudis catalans Harquitectes, RCR i BASS competiran pel Premi d'Arquitectura Contemporània de la Unió Europea - Premi Mies van der Rohe 2019. En total s'han anunciat 40 obres seleccionades que provenen de 17 països europeus.

Entre aquestes, hi ha les obres de l'estudi sabadellenc Harquitectes, Cívic Centre Lleialtat Santsenca a Barcelona i House 1413 a Ullastret; el projecte 'De Krook library' a Bèlgica que compta amb la participació de RCR amb Coussée & Goris architecten i 'Silesia University's Radio and Television department' de l'estudi barceloní BAAS a Polònia amb Grupa 5 Architekci i Małeccy Biuro Projektowe.

El jurat format per Dorte Mandrup, George Arbid, Angelika Fitz, Ştefan Ghenciulescu, Kamiel Klaasse, Maria Langarita i Frank McDonald s'han reunit durant tres dies a Barcelona per debatre sobre els reptes més rellevants als quals s'enfronten la societat contemporània europea i la seva arquitectura.

Alguns dels temes que es van plantejar, com s'ha explicat en un comunicat, van ser l'elevat nombre d'obres que parteixen de construccions ja existents; la importància que l'habitatge col·lectiu continua tenint arreu d'Europa; la necessitat de planificar i organitzar el territori; i la importància de la cultura com un programa, així com la importància de la cultura arquitectònica.

Les obres finalistes es troben a 17 països europeus: set d'elles són a França, sis a Espanya, quatre a Bèlgica, tres a Àustria i tres a Dinamarca. A Alemanya, Irlanda, Itàlia, els Països Baixos i a Romania tenen dues obres finalistes cadascun i Albània, Estònia, Finlàndia, Polònia, Portugal, Sèrbia i Eslovàquia en tenen una cadascun.

És la primera vegada que Albània, Sèrbia i Eslovàquia tenen alguna obra a la llista de seleccionats.Més enllà de les obres dels estudis catalans Harquitectes, RCR i BAAS, també s'han seleccionat les obres espanyoles Plasencia Auditorium and Congress Centre de l'estudi Selgascano; Desert City de GARCIAGERMAN arquitectes; ARQUITECTOS; Solo House de l'estudo OFFICE Kersten Geers David Van Severen i Life Reusing Posidonia\/ 14 social dwellings in Sant Ferran, Formentera de l'estudi IBAVI. A més, l'estudi Nieto Sobejano Arquitectos també esta nominat per Arvo Pärt centre a Estònia.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental

Les paradetes de Sant Jordi d'Òmnium al Vallès Oriental

-Un total de 10 paradetes Òmnium arreu de la comarca-Les paradetes comptaran amb material de la campanya "Jo Acuso"-...

Gerard Quintana, Mishima, Pau Roca, Oriol Grau i Manuel Rivas, estaran al Fresc Festival Sabadell 2019

La programació del tercer ‘Festival d’Estiu de Vallès’ inclou 28 espectacles musicals i esc...

Els Minyons de Terrassa queden descartats en la diada de Sant Felix

Els administradors descarten els Minyons de Terrassa un cop analitzada la trajectòria de les millors colles durant l...

Activitats paral·leles que es faran avui divendres i diumenge al voltant del musical Revolution (que s’estrenarà diumenge al Teatre Auditori de Granollers

Activitats 360º, per viure tota una experiència!   Viu el cor! Avui divendres 5 d’abril, a les 20...

Francesc J. Gómez guanya el 17è premi de poesia Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater amb ‘Pengeu-ne cada nit als enforcats’

És el primer llibre de poemes del filòleg, que compagina la feina a l’Editorial Barcino amb la doc&egra...

Empreses i comerços