Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

El Consorci Viari de la Catalunya Central exigeix a la Generalitat que mantingui els descomptes a la C-16

15 Gener 2019 Redacció:



El col·lectiu reclama que no s'apugin els preus fins a la implantació de la vinyeta

 

El Consorci Viari de la Catalunya Central reclama a la Generalitat que les bonificacions al peatge de la C-16 es mantinguin fins a la implantació de la vinyeta. Tot i que l'executiu va prorrogar fins a l'1 de setembre el període de descompte, el col·lectiu ho veu "insuficient".

A través d'un comunicat, el president del Consell Comarcal del Bages, Agustí Comas, creu que l'obligació de disposar d'un sistema digital per tenir dret a les bonificacions reduirà el nombre de vehicles que passaran per l'autopista i recorda que l'objectiu del descompte, que era reduir el trànsit de la C-55, a hores d'ara no s'ha assolit. La carretera manté actualment una xifra de trànsit d'uns 35.000 vehicles al dia.

La petició va ser traslladada la petició al nou Secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, en la darrera reunió periòdica entre el consorci i l'executiu. En ella també es van transmetre altres queixes, com ara que els panells informatius instal·lats a les vies C-55 i C-58 no estant plenament operatius, tot i que fa mesos que estan instal·lats. "Si no hi ha informació clara no es poden captar més usuaris per autopista", afegeix Comas en el comunicat.

Des de l'entitat s'ha demanat que aquests elements generin "informació útil" pels usuaris i que s'utilitzin per impulsar "una campanya que permeti captar nous usuaris per l'autopista". I és que, segons el consorci, si la voluntat de l'executiu és que un 35% de vehicles que actualment passen per la C-55 ho facin per l'autopista, cal millorar la difusió dels sistemes de descompte.

A hores d'ara, afegeixen només un 60% dels conductors que passen per l'autopista C-16 disposen de Teletac.Millora del servei de transport públic Igualada- ManresaEn la mateixa trobada, la Generalitat va anunciar que a partir del segon semestre de 2019 farà una prova pilot per millorar les freqüències i parades del servei d'autobús que uneix Igualada i Manresa.

La iniciativa arriba a demanda de la FUB i la UPC, que calculen que un centenar d'alumnes l'utilitzarien diàriament. Si la prova pilot funciona, el nou servei serà definitiu de cara el curs escolar 2019-2020.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

Guia comercial del Vallès