Diari digital del Vallès Oriental i Occidental 

Temps ara
Weather Icon
( - )

El Consorci Viari de la Catalunya Central exigeix a la Generalitat que mantingui els descomptes a la C-16El col·lectiu reclama que no s'apugin els preus fins a la implantació de la vinyeta

 

El Consorci Viari de la Catalunya Central reclama a la Generalitat que les bonificacions al peatge de la C-16 es mantinguin fins a la implantació de la vinyeta. Tot i que l'executiu va prorrogar fins a l'1 de setembre el període de descompte, el col·lectiu ho veu "insuficient".

A través d'un comunicat, el president del Consell Comarcal del Bages, Agustí Comas, creu que l'obligació de disposar d'un sistema digital per tenir dret a les bonificacions reduirà el nombre de vehicles que passaran per l'autopista i recorda que l'objectiu del descompte, que era reduir el trànsit de la C-55, a hores d'ara no s'ha assolit. La carretera manté actualment una xifra de trànsit d'uns 35.000 vehicles al dia.

La petició va ser traslladada la petició al nou Secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, en la darrera reunió periòdica entre el consorci i l'executiu. En ella també es van transmetre altres queixes, com ara que els panells informatius instal·lats a les vies C-55 i C-58 no estant plenament operatius, tot i que fa mesos que estan instal·lats. "Si no hi ha informació clara no es poden captar més usuaris per autopista", afegeix Comas en el comunicat.

Des de l'entitat s'ha demanat que aquests elements generin "informació útil" pels usuaris i que s'utilitzin per impulsar "una campanya que permeti captar nous usuaris per l'autopista". I és que, segons el consorci, si la voluntat de l'executiu és que un 35% de vehicles que actualment passen per la C-55 ho facin per l'autopista, cal millorar la difusió dels sistemes de descompte.

A hores d'ara, afegeixen només un 60% dels conductors que passen per l'autopista C-16 disposen de Teletac.Millora del servei de transport públic Igualada- ManresaEn la mateixa trobada, la Generalitat va anunciar que a partir del segon semestre de 2019 farà una prova pilot per millorar les freqüències i parades del servei d'autobús que uneix Igualada i Manresa.

La iniciativa arriba a demanda de la FUB i la UPC, que calculen que un centenar d'alumnes l'utilitzarien diàriament. Si la prova pilot funciona, el nou servei serà definitiu de cara el curs escolar 2019-2020.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental

Sumem Parets entrega 600 € a associacions amb projectes solidaris

  Sumem Parets premia amb 600 euros les entitats del municipi que realitzin projectes altruistes. Ho fan a trav&eacut...

Investiguen dos membres d'Adif pel descarrilament mortal d'un tren a Vacarisses

Es tracta d'un "legal representant" de l'empresa pública i un treballador "sense responsabilitats directives" El Ju...

Desarticulada una organització que cultivava marihuana a València i Rubí per distribuir-la a Holanda i Dinamarca

La Policia Nacional deté tretze persones i intervé unes 3.000 plantes amb un pes superior als 200 quilos La ...

La secretària general de Cerdanyola es querella contra l'alcalde després que l'executiu local l'hagi expedientat

Escolà acusa la funcionaria de l'Estat de "manca de professionalitat i ètica" i afirma que "ha abusat de la seva posició...

Granollers crea un itinerari ciclable que connectarà el nord de la ciutat amb l’estació de Granollers Centr

A finals d'aquest mes s'obre l’itinerari per a bicicletes que comença al carrer Girona i arriba fins a la pla&...