Diari digital del Vallès Oriental i Occidental 

Temps ara
Weather Icon
( - )

Mor la terrassenca Joana Biarnés, la primera dona fotoperiodista professional de l'EstatVa retratar personalitats com Dalí, Serrat, Polanski o Beatles i les seves imatges mostren una etapa clau del segle XX a l'Estat

La considerada primera dona fotoperiodista professional de l'Estat, Joana Biarnés, ha mort aquest dimecres al vespre als 83 anys. Nascuda a Terrassa el 1935, va estudiar a l'Escola de Periodisme i, des de jove, va cobrir gràficament esdeveniments esportius en un món marcadament masculí.

Les seves imatges mostren una etapa clau del segle XX, amb una Espanya empobrida pel franquisme, l'inici de la democràcia i l'obertura de la societat. Va ser l'autora d'imatges de desastres naturals, va immortalitzar escenes quotidianes i va retratar personalitats com Lola Flores, Marisol, Massiel, Raphael o Orson Welles així com artistes de renom internacional com Dalí, Buñuel, Joan Manuel Serrat , Yul Brinner, Jack Lemmon,Clint Eastwood, Els Beatles i Roman Polanski.

L'any 1985 va deixar de treballar per la premsa pel seu desacord amb l'estil 'groc' que considerava que s'havia imposat a la professió.El 1962 va aconseguir feina al diari 'Pueblo' a Barcelona.

Al cap de poc, el rotatiu li va oferir anar a Madrid a treballar com a fotògrafa i va marxar. Va treballar també en diversos esdeveniments socials de l'època, com el concert de Beatles a Barcelona el 1965.

Amb l'arribada de la democràcia, el diari 'Pueblo' va tancar i va passar a treballar per diverses agències fotogràfiques.

El seu arxiu es va redescobrir casualment el 2014 quan un documentalista buscava imatges de les inundacions a Cataluinya el 1962 i va trobar les seves imatges, amb les quals la llavors jove aprenent va immortalitzar el desastre.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental

CONCERT DE JULES AL MYSTIKA LOUNGE BAR DE SANT CELONI

El músic i compositor Jules (l’actual nom artístic de Juli Farfán) actuarà el proper dium...

Arrenca la temporada de DANSA amb Terrenal, l'espectacle neoclàssic que parla de la vida i la mort

Terrenal parla de la relació entre la vida i la mort, de sentiments contraris i de trivialitats fascinants Terrenal...

El 20 de març comença el 4t Cicle de Joves Intèrprets el 4t Cicle de Joves Intèrprets

Un any més s’inicia el Cicle de Joves Intèrprets a l’Ametlla del Vallès que enguany arriba...

Orozco i Les Luthiers, aquesta setmana al Teatre Auditori de Granollers

 Després de la cancel·lació dels concerts d’Antonio Orozco alfebrer, per malaltia del canta...

El Festival Musik N Viu escalfa motors

L’esdeveniment es celebrarà els dies 28 i 29 de juny i 12 i 13 de juliol. També tornarà l’...

Empreses i comerços