Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Rubí assumirà el cost de desplaçar la línia d'alta tensió de Can Fatjó després que la Generalitat se n'hagi desentès.

17 Desembre 2018 Redacció:



Els treballs estan previstos per l'any 2022

L'Ajuntament de Rubí assumirà inicialment la despesa del projecte per desplaçament la línia d'alta tensió de Can Fatjó, uns treballs que s'han agendat de cara a l'any 2022.

D'aquesta manera, el consistori donarà sortida a una demanda històrica de la ciutat, el cost de la qual estava previst que financés la Generalitat, d'acord amb un conveni signat l'any 2006 i que es troba encallat.

L'alcaldessa de la població, Ana María Martínez, ha explicat que l'executiu local ha pres aquesta decisió després de reunir-se amb els responsables de la Subdirecció General d'Energia Elèctrica.

"Rubí no pot esperar més", ha afirmat la batlle que ha dit que sent "ràbia pel fet que el Govern s'hagi desentès de les preocupacions dels rubinencs i les rubinenques".

L'acord al qual van arribar l'Ajuntament de Rubí i l'Institut Català de l'Energia (ICAEN) establia que el consistori assumiria un 20% del cost d'execució del projecte (més les expropiacions i servituds) i l'ICAEN, el 80% restant. Paral·lelament, Red Eléctrica Española, titular de la línia, assumiria el cost de la redacció del projecte.

Pel volts de l'any 2010, però, aquest conveni va quedar aturat a causa dels efectes de la crisi econòmica.

Així, la Generalitat no va consignar cap partida en concepte de desplaçament de línies elèctriques, argumentant que havia d'atendre altres prioritats.

Ara fa tres anys, l'ICAEN va denunciar aquest conveni. L'Ajuntament va recórrer la denúncia i ara s'està a l'espera de resolució per part de la Generalitat.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

Guia comercial del Vallès