Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Els presidents de Foment del Treball i Cecot es reuneixen "amb voluntat de tornar a col·laborar”

12 Desembre 2018 Redacció:



Sánchez Llibre i Abad es troben gairebé un any després de l’expulsió de la patronal vallesana

Els presidents de Foment del Treball i de Cecot, Josep Sánchez Llibre i Antoni Abad, s’han reunit aquest dimarts per analitzar la relació entre les dues patronals.

Segons ha pogut saber l’ACN, durant la trobada s’ha posat damunt la taula la “voluntat de tornar a col•laborar”, gairebé un any després que la gran patronal expulsés l’associació empresarial vallesana.

Fonts coneixedores de la trobada insisteixen que ha estat una primera presa de contacte per valorar la situació amb el recent nou president de Foment, si bé hi ha hagut bona entesa entre els dues parts i hi ha “intensió de reconciliar la situació”.

Si prosperés l’acord entre els dos presidents, la readmissió de Cecot a Foment del Treball s’hauria d’elevar als òrgans de decisió de les respectives patronals.

La previsió és que les dues parts mantinguin noves reunions durant les properes setmanes, amb voluntat que aquestes se celebrin en un marc de discreció.

Segons les fonts consultades per l’ACN, s’espera que prosperi la readmissió de la patronal vallesana, ja que atribueixen bona part dels motius de la seva expulsió a les “desavinences i personalismes” que hi havia entre l’anterior president de Foment, Joaquim Gay de Montellà, i el president de Cecot, Antoni Abad.

Les competències territorials, clau del conflicte. La Junta Directiva de Foment del Treball va acordar al febrer l’expulsió temporal de Cecot fins a finals d’aquest 2018, moment en què acabava el mandat de Gay de Montellà.

Quan es va aprovar la suspensió, feia un mes que la patronal vallesana tenia un expedient obert per, segons Foment, haver-se excedit de les seves competències territorials. Entre altres, la confederació retreia a Antoni Abad que hagués enviat una carta al ministre d’Economia criticant el decret llei que facilitava el trasllat de seu social d’empreses després del referèndum de l’1 d’octubre.Aquest enfrontament, però, no era el primer entre Cecot i Foment per qüestions de competència territorial.

Al desembre de 2016, Gay de Montellà ja va proposar la suspensió temporal –també durant un any- de Cecot, per un conflicte obert des del 2015.

Amb tot, l’expulsió finalment es va evitar al febrer de 2017 amb un acord entre les dues patronals, en el qual Antoni Abad es comprometia a respectar l’abast territorial de la seva activitat.

En paral•lel, també són conegudes les divergències polítiques que hi havia entre Abad i l’anterior president de Foment.

Mentre que el cap de files de la patronal vallesana s’havia mostrat favorable al dret a decidir, Joaquim Gay de Montellà s’havia alineat amb el posicionament de Mariano Rajoy quan era president del govern espanyol.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

Guia comercial del Vallès