Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Granollers estalviarà 12.300 amb biomassa aquest 2019

11 Desembre 2018 Redacció:



El sistema substituirà les antigues calderes de gas natural i permetrà un estalvi de 12.300 euros a anuals

L'Ajuntament de Granollers instal·larà una caldera de biomassa per proporcionar aigua calenta i calefacció a cinc equipaments de la ciutat. Es tracta del nou cinema Edison, ubicat a l'edifici del Centre Cultural; l'escola Salvador Espriu, l'Escola Municipal de Treball, l'escola municipal Salvador Llobet i l'institut Antoni Cumella.

L'acció s'emmarca en la voluntat municipal de reduir la dependència energètica dels combustibles fòssils i substituir-los progressivament per energies renovables, fonts inesgotables i no contaminants.

El projecte s'executarà durant el 2019 a partir d'una aportació municipal de 444.000 euros que se sumaran als 199.498 euros que ha aportat la Diputació de Barcelona.

El nou sistema substituirà les antigues de gas natural i permetrà un estalvi d'uns 12.300 euros anuals.El consistori té en cartera una segona instal·lació que donarà cobertura a set equipaments més de la ciutat.

Es tracta de la impremta municipal, el Taller d'Artistes i el Centre de Cultura Popular i Tradicional de Roca Umbert, l'escola Ferrer i Guardia, les pistes municipals d'atletisme, el pavelló del Parquet, el pavelló del Tub i l'institut Carles Vallbona.Per executar aquesta segona fase del projecte el consistori ha sol·licitat el cofinançament del 50% del projecte, mitjançant el Programa Operatiu dels Fons FEDER a Catalunya per al període 2014-2020.

En cas d'obtenir-se aquesta ajuda la previsió d'execució seria a partir de la data d'atorgament i fins al 31\/12\/2020. El pressupost s'estima en uns 785.000 euros i suposaria un estalvi econòmic de 28.042 euros anuals.

Plaques solars per produir electricitat A banda de les plaques solars que ja funcionen al Centre Vallès, a les cobertes de Can Cabanyes, les oficines d'Espais Verds i a Can Muntanyola, el consistori té previst posar-ne també a la coberta de l'Escola Municipal de Treball.

El projecte executiu d'aquesta obra va ser finançat al 100% per la Diputació de Barcelona el 2017 i la seva implementació ha estat possible gràcies a la primera edició dels pressupostos participatius de Granollers 2018. Actualment està en fase de licitació pública i la previsió és que comenci a fer-se ralitat a principis de 2019.

La voluntat del govern municipal és disposar de la instal·lació acabada abans que acabi el curs 2018-2019. Aquestes plaques produiran uns 89.000 kWh\/any, el que representa un 70% d'autoconsum respecte l'energia elèctrica generada en termes anuals.

Es tracta d'un percentatge similar al que ja aporten les plaques que funcionen a Can Muntanyola o al Centre Vallès.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

Guia comercial del Vallès