Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

L'AMI demana evitar actituds violentes el 21-D

11 Desembre 2018 Redacció:



El president de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Josep Maria Cervera, considera que celebrar el Consell de Ministres a Barcelona "és una clara provocació", tenint en compte la situació política i social actual.

Cervera ho ha dit després d'una reunió ordinària de l'ens que s'ha celebrat a Matadepera (Vallès Occidental), en què ha advertit que l'executiu espanyol està preparant "la tempesta perfecta" per carregar-se de raons per tornar a aplicar el 155.

"No hi hem de caure de quatre potes", ha remarcat el president de l'AMI que ha demanat a la ciutadania que les protestes previstes mantinguin el to cívic i pacífic i "s'allunyin de la violència".

Així mateix ha reconegut que després d'un any de repressió, el món municipal sovint es troba "desorientat" i aposta per definir una estratègia conjunta.

Josep Maria Cervera ha demanat a la ciutadania que expressi el seu rebuig envers el Consell de Ministres previst a Barcelona el 21 de desembre, amb accions cíviques i pacífiques.

"Qualsevol altra cosa serà donar-los arguments per aplicar el 155", ha considerat Cervera que ha lamentat que la classe política espanyola i els mitjans de comunicació estiguin promovent un discurs per justificar una segona intervenció a Catalunya.

"Tots sabem que hi ha una gran mentida per mantenir presos a la presó i alcaldes investigats que només volen defensar el seu futur i pensament amb la democràcia". Per Cervera s'està gestant "la tempesta perfecta" i ha advertit a la ciutadania de Catalunya i al món local que cal "allunyar-se de les actituds violentes".

En resposta als episodis violents que es van viure a Girona i Terrassa el passat 6 de desembre, ha dit que entén que després d'un any de repressió a tot el país en alguns moments costi trobar "el fil conductor per seguir avançant".

Des del seu punt de vista és imprescindible traçar una estratègia conjunta que aposti per la via pacífica. Així, apunta que el món municipal començarà a definir aquesta línia el proper 11 de gener en una trobada conjunta de l'AMI i l'AMC.

"Volem posar en comú aquests sentiments que els diferents electes d'arreu del país tenen i que en algun moment poden ser contradictoris", ha comentat.

La reunió d'aquest dimarts també ha servit per ratificar el suport de l'entitat al Consell per la República en què afirma que "el món municipal hi tindrà un paper destacat".

Amb tot, no ha concretat de quina manera es relacionaran els dos organismes.

El president de l'AMI ha expressat el suport de l'ens envers els presos que estan fent vaga de fam, tot i que per ara l'entitat no promourà cap dejuni col·lectiu. Alhora ha reiterat el compromís de l'AMI amb la setantena d'alcaldes que segueixen investigats per l'1-O.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

Guia comercial del Vallès