Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

L'home cremat viu a Santa Perpètua demanarà que un jurat popular porti el cas

10 Desembre 2018 Redacció:



Es tracta d'un home, presumptament assassinat pel seu gendre, que es troba en presó provisional per maltractar la seva exparella

La defensa de l'home que va aparèixer mort després que el cremessin viu a Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental), demanarà que el cas el jutgi un jurat popular. Així ho ha explicat a l'ACN l'advocat que representa a la família de la víctima, Álex Zaragüeta.

Els fets van tenir lloc la nit del 12 de gener de 2018, quan presumptament, el gendre de la víctima va calar foc a la caseta on vivia l'home, ubicada en una zona rural de la població vallesana.

El suposat autor del crim era l'exparella de la filla del difunt, una jove de 24 anys que hauria decidit tallar amb el seu xxicot després de patir reiterats maltractaments.

De fet, l'acusat es troba en presó provisional per haver vulnerat les ordres d'allunyament dictades pel jutge en relació amb un cas paral·lel de violència masclista."Si no tornes amb mi mataré a tots els membres de la teva família, començant pel teu pare".

Aquest és el missatge que l'acusat va enviar a la seva exparella, la nit abans que la víctima, de 58 anys, aparegués calcinada a l'interior de la petita casa ubicada en una zona rural entre Santa Perpètua de Mogoda i La Llagosta, on vivia.La jove i el presumpte assassí havien mantingut una relació durant gairebé un any, en què ella havia patit reiterats maltractament físics i psicològics.

Tot i que la dona no va denunciar les agressions, un jutjat de Sabadell va investigar els fets després que requerís atenció mèdica a causa de les lesions en més d'una ocasió. En el moment en què la jove, de 24 anys, hauria pres la decisió de posar punt i final a aquesta situació, l'home hauria complert amb les seves amenaces i, acompanyat per dos amics, la nit del 12 de gener de 2018, s'hauria desplaçat fins l'immoble on dormia el pare de la seva exparella i hi hauria calat foc.

Segons l'advocat de la defensa, Álex Zaragüeta, ell i un altre amic haurien llançat un drap amb flames a l'interior de la casa i hi haurien posat un accelerador perquè el foc es propagués més ràpidament.

"Aquella nit no li van dir res més a la noia, però l'endemà sí que li van enviar missatges i li van dir que ja tenia el seu pare ben torrat per menjar-se'l amb all i oli", ha comentat.De fet, segons l'advocat, els tres homes haurien enviat nombrosos missatges escrits i de veu a la noia, "narrant-li els fets".

Aquestes comunicacions, assegura Zaragüeta, són "proves clau" per demostrar l'autoria del crim per part dels acusats.

Zaragueta n'ha parlat de tot plegat després que aquest dilluns la dona hagi tornat a comparèixer davant el jutge de Sabadell que instrueix el cas per ratificar la seva versió dels fets i alhora aportar algunes dades noves.

"Després de la mort del seu pare ella va mantenir contacte amb l'acusat per treure-li informació i ajudar els Mossos d'Esquadra en la seva investigació", comenta el lletrat que apunta que afegiran algunes cartes com a prova que fins ara no havien entregat.

Jutjat popularL'advocat ha explicat que tant la defensa com la fiscalia demanaran transformar aquest procediment perquè intervingui un jurat popular. L'advocat assegura que es tracta d'un cas "d'assassinat" i no d'un homicidi, perquè el presumpte autor dels fets va actuar "de nit, mentre la víctima dormia i amb traïdoria, sense donar-li cap opció de defensar-se".

Alhora, ha recordat que hi ha un procediment paral·lel que també està en fase d'instrucció a Sabadell relacionat amb els maltractaments que la jove va patir a mans del presumpte assassí.

"Demanarem que aquest procediment s'aporti com a prova en el cas d'assassinat", ha comentat Zaragüeta que s'ha mostrat convençut que les diligències finalitzaran en poc temps.

Així mateix, ha explicat que també han sol·licitat un informe forense de l'estat piscològic de la dona per demostrar que estava "totalment subjugada" per la seva parella.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

Guia comercial del Vallès