Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Torra i Buch repassen les actuacions i imatges dels Mossos del dijous en una trobada al Palau de Pedralbes

9 Desembre 2018 Redacció:



El president de la Generalitat, Quim Torra, i el conseller de l'Interior, Miquel Buch, s'han reunit aquest diumenge a la tarda al Palau de Pedralbes, a Barcelona, durant dues hores i mitja per analitzar l'actuació dels antiavalots dels Mossos d'Esquadra a Girona i Terrassa dijous passat.

En la trobada de 16 a 18.30 hores, en la qual també hi havia el secretari general d'Interior, Brauli Duart, i el director general de la Policia, Andreu Joan Martínez, "s'han mirat i repassat totes les actuacions que es van produir el dia 6 i les seves imatges", segons fonts del Govern, que no han volgut donar més detalls.

La reunió es va anunciar aquest divendres, després que Torra fos força crític amb l'actuació dels antiavalots contra les manifestacions antifeixistes del Dia de la Constitució, i també Buch advertís que no li tremolaria el pols en expulsar agents de la unitat si s'evidenciava que havien actuat de forma irregular.

En canvi, un dia abans, Andreu Joan Martínez havia defensat les càrregues de Girona.

L'actuació a Girona es va saldar amb diversos agents lesionats, així com desenes de manifestants, després que aquests últims tiressin a terra les tanques col·locades per la policia per evitar enfrontaments dels antifeixistes amb la concentració constitucionalista a la plaça 1 d'Octubre.

Els agents van voler mantenir separats els dos grups i van utilitzar les porres contra els manifestants independentistes. Alguns dels cops policials han estat criticats per la seva mala praxi, ja que haurien colpejat zones com el crani, i en una ocasió diversos agents van colpejar un manifestant a terra que intentava aixecar-se per marxar del lloc. L'actuació policial va acabar amb un detingut.

També les càrregues a Terrassa van ser criticades, i en aquesta ocasió la diputada de la CUP Maria Sirvent ha explicat que un projectil de foam policial li va colpejar i lesionar la mà. Segons ella, en el moment del tret, en aquella zona no hi havia aldarulls, i ella estava ajudant uns manifestants que eren a terra lesionats. L'actuació policial va acabar amb dos detinguts i una vintena de ferits.

Les declaracions de Buch i Torra posant en dubte l'actuació policial va reportar-los força crítiques per part dels partits unionistes, així com dels sindicats dels Mossos d'Esquadra.

A més, Torra, des d'Eslovènia, va dir que no se sentia "a gust" amb les imatges dels fets i hauria demanat al conseller d'Interior que en els propers dies proposés reformular si calgués els protocols d'actuació.

Per això, aquest diumenge, i després que Torra hagi iniciat un dejuni de 48 hores en solidaritat amb els polítics presos en vaga de fam, el president s'ha desplaçat al Palau de Pedralbes per mantenir la reunió amb la cúpula d'Interior. El lloc i l'hora exacta de la trobada s'han mantingut en secret fins que s'ha acabat.

Posteriorment, Torra s'ha desplaçat al monestir de Montserrat, on té previst passar les dues properes nits per continuar el dejú amb altres ciutadans.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

Guia comercial del Vallès