Diari digital del Vallès Oriental i Occidental 

Temps ara
Weather Icon
( - )

Ajuntament de Granollers i Sorea acorden ajuts i mesures socials associades al servei municipal de subministrament d’aiguaMés de 100 famílies de la ciutat es beneficiaran d’aquests ajuts.

Les persones usuàries del servei municipal d’abastament d’aigua potable en situació econòmica precària, i que s’hagin adreçat als Serveis Socials de l’Ajuntament de Granollers podran acollir-se als ajuts i mesures socials associades al servei municipal de subministrament d’aigua que posen a la seva disposició l’Ajuntament de Granollers i Sorea.  Aquest és l’acord signat per ambdues administracions, aquest dimecres 5 de desembre, a càrrec del director de Sorea, Francesc Mayné i a l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral.

Les dues administracions han acordat dotar novament el Fons de Solidaritat, que es va crear a l’any 2016 (amb una dotació de 16.000 €) adreçat al col·lectiu de persones en risc d’exclusió social, amb l’objectiu de contribuir a pal·liar els efectes d’una situació econòmica precària, on tot sovint no es pot fer front al pagament dels subministraments bàsics.
Ara, amb aquest conveni Sorea SAU dotarà un nou Fons de Solidaritat per un import de 24.000 €, destinat a la concessió d’ajuts a les persones amb greus dificultats econòmiques, facilitant l’accés al consum bàsic d’aigua potable al seu habitatge. El Fons de Solidaritat és un ajut que preveu l’exempció del pagament de determinades factures d’aigua pendents per a aquelles persones que estiguin en situació de precarietat i vulnerabilitat econòmica.
El treball coordinat entre l’Ajuntament de Granollers i SOREA, SAU, permetrà l’intercanvi d’informació mitjançant llistats de clients amb deutes de pagament. Els serveis socials municipals revisaran els llistats aplicant criteris de precarietat i vulnerabilitat econòmica i proposarà candidats als quals se’ls podrà compensar el deute a càrrec del fons de solidaritat de SOREA.
Entre els criteris per a l’atorgament de l’ajut, l’Ajuntament i Sorea valoraran que el consum sigui responsable i adequat a les persones que conviuen a l’habitatge, tenint en compte com a referència el consum de 100 litres/persona i dia que determina la OMS, a més dels criteris ja mencionats de precarietat i vulnerabilitat econòmica d’acord a l’aplicació de la Llei 24/2015, que fa referència al ingressos ponderat de la unitat familiar o convivencial d’acord al límits de l’article 5.10 de la mencionada Llei.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental

El nou reglament d'armes del cos d'Agents Rurals quedarà aprovat el tercer trimestre de 2019

La previsió és que tots els agents puguin dur una arma reglamentaria per desenvolupar determinades funcionsEl nou reglame...

A presó un home que va cometre tres atracaments a punta de navalla el mateix dia a Terrassa

En el tercer robatori, en un supermercat, el dependent va aconseguir tancar-lo dins del local fins que van arribar els Moss...

Més de 600 persones es manifesten pels carrers de Rubí a favor del trasllat de 80 MENA al municipi

Més de 600 persones s'han manifestat aquest dijous pels carrers de Rubí per expressar el seu suport envers el...

Desmantellen una plantació interior amb més de 1.000 plantes de marihuana a Santa Maria de Palautordera

La Policia Nacional deté una personaLa Policia Nacional ha desmantellat una plantació interior amb més de 1.000 plantes ...

Una sentencia obliga Smatsa a completar la instal·lació de dispositius GPS en tots els seus vehicles de neteja

El TSJC considera que aquesta tecnologia permetrà "una major seguretat jurídica i evitarà conflictes s...

Empreses i comerços