Diari digital del Vallès Oriental i Occidental 

Temps ara
Weather Icon
( - )

Ajuntament de Granollers i Sorea acorden ajuts i mesures socials associades al servei municipal de subministrament d’aiguaMés de 100 famílies de la ciutat es beneficiaran d’aquests ajuts.

Les persones usuàries del servei municipal d’abastament d’aigua potable en situació econòmica precària, i que s’hagin adreçat als Serveis Socials de l’Ajuntament de Granollers podran acollir-se als ajuts i mesures socials associades al servei municipal de subministrament d’aigua que posen a la seva disposició l’Ajuntament de Granollers i Sorea.  Aquest és l’acord signat per ambdues administracions, aquest dimecres 5 de desembre, a càrrec del director de Sorea, Francesc Mayné i a l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral.

Les dues administracions han acordat dotar novament el Fons de Solidaritat, que es va crear a l’any 2016 (amb una dotació de 16.000 €) adreçat al col·lectiu de persones en risc d’exclusió social, amb l’objectiu de contribuir a pal·liar els efectes d’una situació econòmica precària, on tot sovint no es pot fer front al pagament dels subministraments bàsics.
Ara, amb aquest conveni Sorea SAU dotarà un nou Fons de Solidaritat per un import de 24.000 €, destinat a la concessió d’ajuts a les persones amb greus dificultats econòmiques, facilitant l’accés al consum bàsic d’aigua potable al seu habitatge. El Fons de Solidaritat és un ajut que preveu l’exempció del pagament de determinades factures d’aigua pendents per a aquelles persones que estiguin en situació de precarietat i vulnerabilitat econòmica.
El treball coordinat entre l’Ajuntament de Granollers i SOREA, SAU, permetrà l’intercanvi d’informació mitjançant llistats de clients amb deutes de pagament. Els serveis socials municipals revisaran els llistats aplicant criteris de precarietat i vulnerabilitat econòmica i proposarà candidats als quals se’ls podrà compensar el deute a càrrec del fons de solidaritat de SOREA.
Entre els criteris per a l’atorgament de l’ajut, l’Ajuntament i Sorea valoraran que el consum sigui responsable i adequat a les persones que conviuen a l’habitatge, tenint en compte com a referència el consum de 100 litres/persona i dia que determina la OMS, a més dels criteris ja mencionats de precarietat i vulnerabilitat econòmica d’acord a l’aplicació de la Llei 24/2015, que fa referència al ingressos ponderat de la unitat familiar o convivencial d’acord al límits de l’article 5.10 de la mencionada Llei.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental

Investiguen dos membres d'Adif pel descarrilament mortal d'un tren a Vacarisses

Es tracta d'un "legal representant" de l'empresa pública i un treballador "sense responsabilitats directives" El Ju...

Desarticulada una organització que cultivava marihuana a València i Rubí per distribuir-la a Holanda i Dinamarca

La Policia Nacional deté tretze persones i intervé unes 3.000 plantes amb un pes superior als 200 quilos La ...

Associació La Roca Solidari recauda fons per El Xiprer

Aquest any fem nosaltres el projecte, ens llancem fer un repte solidari amb l'ajuda de la fundació xiprer.Surtir&agr...

Joves estrangers tutelats correran la Mitja Marató de Granollers en el marc d'un projecte d'inclusió

La Generalitat i la Federació Catalana d'Atletisme impulsen un projecte per preparar els nois a la prova del 24 de f...

Una clínica oftalmològica comprova que la gent sense ulleres lliga més al Tinder

Despès d'enquestar  a més de 130 pacients i amb una experiència de més de 30.000 cirurgies...