Diari digital del Vallès Oriental i Occidental 

Temps ara
Weather Icon
( - )

Ajuntament de Granollers i Sorea acorden ajuts i mesures socials associades al servei municipal de subministrament d’aiguaMés de 100 famílies de la ciutat es beneficiaran d’aquests ajuts.

Les persones usuàries del servei municipal d’abastament d’aigua potable en situació econòmica precària, i que s’hagin adreçat als Serveis Socials de l’Ajuntament de Granollers podran acollir-se als ajuts i mesures socials associades al servei municipal de subministrament d’aigua que posen a la seva disposició l’Ajuntament de Granollers i Sorea.  Aquest és l’acord signat per ambdues administracions, aquest dimecres 5 de desembre, a càrrec del director de Sorea, Francesc Mayné i a l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral.

Les dues administracions han acordat dotar novament el Fons de Solidaritat, que es va crear a l’any 2016 (amb una dotació de 16.000 €) adreçat al col·lectiu de persones en risc d’exclusió social, amb l’objectiu de contribuir a pal·liar els efectes d’una situació econòmica precària, on tot sovint no es pot fer front al pagament dels subministraments bàsics.
Ara, amb aquest conveni Sorea SAU dotarà un nou Fons de Solidaritat per un import de 24.000 €, destinat a la concessió d’ajuts a les persones amb greus dificultats econòmiques, facilitant l’accés al consum bàsic d’aigua potable al seu habitatge. El Fons de Solidaritat és un ajut que preveu l’exempció del pagament de determinades factures d’aigua pendents per a aquelles persones que estiguin en situació de precarietat i vulnerabilitat econòmica.
El treball coordinat entre l’Ajuntament de Granollers i SOREA, SAU, permetrà l’intercanvi d’informació mitjançant llistats de clients amb deutes de pagament. Els serveis socials municipals revisaran els llistats aplicant criteris de precarietat i vulnerabilitat econòmica i proposarà candidats als quals se’ls podrà compensar el deute a càrrec del fons de solidaritat de SOREA.
Entre els criteris per a l’atorgament de l’ajut, l’Ajuntament i Sorea valoraran que el consum sigui responsable i adequat a les persones que conviuen a l’habitatge, tenint en compte com a referència el consum de 100 litres/persona i dia que determina la OMS, a més dels criteris ja mencionats de precarietat i vulnerabilitat econòmica d’acord a l’aplicació de la Llei 24/2015, que fa referència al ingressos ponderat de la unitat familiar o convivencial d’acord al límits de l’article 5.10 de la mencionada Llei.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental

Granollers comença a bullir d'ambient i activitats de Nadal

Els dies 15 i 16 de desembre la ciutat s'omplirà d'una pila d'actes per a totes les edats. 3 de Desembre 2018 ...

Rodalies redueix a un 66% els serveis mínims a Catalunya

Els serves mínims a Catalunya han quedat fixats en un 66% a Rodalies en hores punta Un tren cada dues hores. Aquest...

Manuel Bustos, condemnat a 3 anys de presó per retirar multes de trànsit a familiars quan era alcalde de Sabadell

L'Audiència de Barcelona ha condemnat Manuel Bustos a 3 anys de presó per haver ordenat a la Policia Local la retirada de...

Terrassa recorre al Tribunal Constitucional els contenciosos per les multes coercitives a les entitats financeres

L'executiu egarenc expedientarà els propietaris amb pisos buits per afavorir l'ocupació d'aquests immoblesL'Ajuntament de...

Vilanova del Vallès se solidaritza amb La Marató de TV3, enguany dedicada al càncer

Diverses entitats del municipi han organitzat activitats per recaptar fons Aquest diumenge se celebrarà la 27a edic...