Diari digital del Vallès Oriental i Occidental 

Temps ara
Weather Icon
( - )

El Fòrum de les Adolescències comença a caminar amb el nom L'ArrelEls nois i noies que l'integren s'han reunit aquest cap de setmana en una trobada de treball i cohesió de grup a Cabrera de Mar.

Els 45 nois i noies que integren el Fòrum de les Adolescències presentat a la Sala de Plens a l'octubre han participat aquest cap de setmana en una trobada de treball i cohesió de grup a l'alberg de Cabrera de Mar (el Maresme). Els joves, d'entre 12 i 16 anys, han estat acompanyats dels tècnics dinamitzadors del fòrum, Toni Cobos, responsable de programes de Joventut; Francesc Reverter, tècnic d'Educació i Infància; Joan Camps i la Núria Jubany, dinamitzadors del Gra; i Andrea Gilart, coordinadora del programa d'oci formatiu  ETCÈTERA.    

Els integrants del Fòrum -designats lliurement per cada centre- representen els 3.138 adolescents que estudien secundària a Granollers. Concretament, hi ha membres dels  5 instituts públics (EMT, Antoni Cumella, Carles Vallbona, Bellera i Marta Estrada), dels 6 centres concertats (Escola Pia, Jardí, Cervetó, Anna Mogas, Estel i Educem), de l’escola d’educació especial Montserrat Montero, dels centres oberts Ponent i Font Verda, de les entitats de lleure Estel del Matí, Esplai Guai de Palou, Agrupament Escolta Sant Esteve i Colònies Sant Esteve, i del Consell Nacional d'Infants i Adolescents de Catalunya (CNIAC).

Un dels propòsits de la trobada era trobar nom per al fòrum, que finalment serà, com a més votat, L'Arrel. També, es va presentar el resultat del treball fet a cadascun dels centres educatius i entitats per prioritzar els temes a treballar. Els joves han decidit que es creïn comissions d'igualtat i salut; de cultura i temps de lleure; i de mobilitat, barris i espai públic educatiu. A partir de diferents dinàmiques (treball en grup, posades en comú...) van sorgir els temes que preocupen als nois i noies, com poden ser l'assetjament escolar (bullying), les violències masclistes i l'atenció a la sexualitat des d'una perspectiva LGTBI.  Algunes de les propostes fetes pels mateixos joves són poder disposar d'activitats d'oci tot l'any, més enllà de puntuals com Musik N Viu o la Festa Major; tenir discoteques joves; espais perquè els artistes joves puguin exposar la seva obra; o promocionar el transport no contaminant com la bicicleta. S'ha creat una quarta comissió, la de comunicació, encarregada de difondre tot el que el fòrum vagi generant, prioritzant, sobretot, les xarxes socials com a eina de treball interna i externa. Així, ben aviat serà actiu el perfil @arrelGRN a Instagram i Twitter, així com l'espai web www.granollers.cat/arrel

Al mes de febrer, el fòrum es reunirà de nou en plenari per compartir la feina feta a les comissions de treball i per prendre acords sobre les accions que s’estan definint i que ells mateixos lideraran.

El Fòrum és una proposta emmarcada en el programa municipal d’educació a temps complet Adolescències360, que posa l'accent en la importància del temps lliure com a temps educatiu per millorar l’accés a noves oportunitats educatives amb equitat, sense exclusions, on cada persona construeixi el seu propi itinerari vital en tots els temps i espais de la seva vida, amb la voluntat de connectar l’educació i els aprenentatges entre el temps lectiu i el no lectiu. L’Ajuntament de Granollers s’ha adherit aquest mes de novembre a l’Aliança Educació 360 que impulsen la Diputació de Barcelona, la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya i la Fundació Jaume Bofill, www.educacio360.cat

       

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental

Investiguen dos membres d'Adif pel descarrilament mortal d'un tren a Vacarisses

Es tracta d'un "legal representant" de l'empresa pública i un treballador "sense responsabilitats directives" El Ju...

Desarticulada una organització que cultivava marihuana a València i Rubí per distribuir-la a Holanda i Dinamarca

La Policia Nacional deté tretze persones i intervé unes 3.000 plantes amb un pes superior als 200 quilos La ...

Associació La Roca Solidari recauda fons per El Xiprer

Aquest any fem nosaltres el projecte, ens llancem fer un repte solidari amb l'ajuda de la fundació xiprer.Surtir&agr...

Joves estrangers tutelats correran la Mitja Marató de Granollers en el marc d'un projecte d'inclusió

La Generalitat i la Federació Catalana d'Atletisme impulsen un projecte per preparar els nois a la prova del 24 de f...

Una clínica oftalmològica comprova que la gent sense ulleres lliga més al Tinder

Despès d'enquestar  a més de 130 pacients i amb una experiència de més de 30.000 cirurgies...