Diari digital del Vallès Oriental i Occidental 

Temps ara
Weather Icon
( - )

Granollers tindrà un centre de radioteràpia que aproparà el tractament als pacients de càncer de Vallès Oriental, Osona i eix de la C17Serà extern a l'Hospital de Granollers i dependrà de l’Hospital Clínic de Barcelona       

Granollers tindrà properament un centre de radioteràpia que donarà servei a les comarques del Vallès Oriental, Osona i municipis de l'eix de la C17. Fins ara els pacients de càncer d'aquestes comarques es veien obligats a anar a Barcelona per rebre aquest tractament. S’estima que el nou centre entrarà en funcionament previsiblement durant l’any 2021.

La construcció d’aquest equipament és un dels projectes que impulsa l’associació Xarxa C17, que presideix l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, que, entre d’altres, s’havia proposat millorar els serveis sanitaris i apropar-los als ciutadans de l’àmbit de la C17.

En la construcció i posada en marxa del nou equipament hi intervindran la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers, l'Ajuntament de Granollers i el Consorci Hospital Clínic de Barcelona (HCB), tot i que totes les parts treballaran de forma conjunta per implicar altres actors que facin viable econòmicament el projecte:

La Fundació Privada Hospital Asil de Granollers cedirà els espais per a la construcció del centre i posarà a disposició de l'Hospital Clínic de Barcelona els recursos humans i coneixement tècnic, entre d'altres.

L'Ajuntament de Granollers aportarà aquest any 2019 una subvenció de 700.000 euros a l’Hospital de Granollers per a la redacció del projecte de l’obra, que l’Hospital Clínic s’encarregarà de licitar i adjudicar. L’Ajuntament també finançarà el vial perimetral que ha de garantir els accessos i la mobilitat al nou centre.

El Consorci Hospital Clínic de Barcelona destinarà els equipaments oncològics d’última tecnologia a Granollers; i també hi destinarà recursos humans i coneixement tècnic, entre d'altres.

El nou equipament es construirà a l'espai que ocupava l’antiga masia de Can Bufí, a la cantonada dels carrers Bartomeu Brufalt, carrer de Manel Cornella i carrer José Zorrilla, a tocar de l'Hospital de Granollers, i tindrà uns 2180 m2. S'ubicarà, doncs, molt pròxim als edificis centrals del complex hospitalari, amb bon accés, espai per a aparcament i ràpida connexió amb les comarques veïnes. Allà s'hi instal·larà un dels equips de radioteràpia (accelerador lineal) de l'Hospital Clínic que prové del Protocol d'Intencions entre el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, el Servei Català de la Salut (CatSalut) i la Fundació Amancio Ortega. A mig termini es preveu que la instal·lació aculli un segon accelerador.

Pel que fa a la radioteràpia, el nou equipament podrà fer entre 400-450 tractaments per accelerador i any en torns de 8 h. La unitat de radioteràpia estarà capacitada per oferir tractaments en oncologia radioteràpica, en totes les seves especialitats, fins i tot en modulació d’intensitat.

El de Granollers serà el dotzè servei de radioteràpia a Catalunya. Actualment n'hi ha 5 a Barcelona, 1 a l’Hospitalet de Llobregat, 1 a Badalona, 1 a Sant Cugat del Vallès, 1 a Lleida, 1 a Girona i 1 a Reus, que porten a terme uns 12.000 tractaments.

A Catalunya, les previsions indiquen que entre el 2010 i el 2020 els casos de càncer diagnosticats augmentaran un 22,5% en els homes (de 21.500 casos el 2010 a 26.450 el 2020) i un 24,5% en les dones (de 14.700 casos el 2010 a 18.350 el 2020), en part per l’envelliment de la població i per l’impacte del tabaquisme en les dones. Un de cada dos homes i una de cada tres dones tenen probabilitats de desenvolupar un càncer al llarg de la seva vida.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental

Granollers comença a bullir d'ambient i activitats de Nadal

Els dies 15 i 16 de desembre la ciutat s'omplirà d'una pila d'actes per a totes les edats. 3 de Desembre 2018 ...

Rodalies redueix a un 66% els serveis mínims a Catalunya

Els serves mínims a Catalunya han quedat fixats en un 66% a Rodalies en hores punta Un tren cada dues hores. Aquest...

Manuel Bustos, condemnat a 3 anys de presó per retirar multes de trànsit a familiars quan era alcalde de Sabadell

L'Audiència de Barcelona ha condemnat Manuel Bustos a 3 anys de presó per haver ordenat a la Policia Local la retirada de...

Terrassa recorre al Tribunal Constitucional els contenciosos per les multes coercitives a les entitats financeres

L'executiu egarenc expedientarà els propietaris amb pisos buits per afavorir l'ocupació d'aquests immoblesL'Ajuntament de...

Vilanova del Vallès se solidaritza amb La Marató de TV3, enguany dedicada al càncer

Diverses entitats del municipi han organitzat activitats per recaptar fons Aquest diumenge se celebrarà la 27a edic...