Diari digital del Vallès Oriental i Occidental 

Temps ara
Weather Icon
( - )

Granollers organitza una jornada amb representants francesos de subseus dels Jocs Olímpics París 2024L’intercanvi va permetre compartir el llegat olímpic de les subseus catalanes      

Granollers va acollir una jornada de treball i visita entre municipis que van ser subseus dels Jocs Olímpics de 1992 i representants francesos de les futures subseus dels Jocs Olímpics de 2024. La jornada, celebrada dilluns 26 de novembre, va permetre intercanviar experiències sobre l’impacte social, econòmic i urbanístic de les Olimpíades a les ciutats. L’organització de l’acte va anar a càrrec de l'Ajuntament de Granollers i l'organització Ciutats i Governs Locals Units (CGLU).

Els representants francesos, de l'Associació de Municipis de la Plaine Commune i del Departament Seine-Saint-Denis, van poder escoltar les intervencions d’antics responsables que van gestionar i coordinar els JJOO'92. A la jornada van participar-hi Barcelona, Badalona, l’Hospitalet de Llobregat, Granollers i la Diputació de Barcelona així com la Comissió Permanent del COOB’92 i del Programa de Voluntaris.

La primera ponència, a càrrec de l’exregidor d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona i membre de la Comissió permanent del COOB’92, Enric Truñó, va contextualitzar els assistents i va detallar l’organització de l’estructura dels Jocs Olímpics i les relacions entre les subseus.

A continuació, alguns dels consistoris catalans que van esdevenir subseus van explicar l’impacte de les Olimpíades a les seves ciutats. Van compartir les seves experiències l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral; el cap de servei de l’Hospitalet de Llobregat, Sergi Crespí; i l’exalcaldesa de Badalona, Maite Arqué. Aquestes exposicions van permetre detallar les oportunitats i els desafiaments que van comportar les Olimpíades a nivell local. Es van compartir problemes i solucions concretes en diferents àmbits: esportiu, social, econòmic, urbanístic i ambiental.

En aquest sentit, es va fer una visita al Palau d’Esports de Granollers, construït arran dels Jocs del 1992. D’aquesta manera, els representants francesos van poder presenciar en directe la transformació urbanística de l'entorn del Palau així com les possibilitats esportives i culturals que ha donat a la ciutat un equipament d’aquestes característiques. L’alcalde, Josep Mayoral, va destacar que aquesta urbanització va propiciar un continu urbà, del centre urbà amb el barri de Can Bassa. D’altra banda, gràcies a la gran capacitat del Palau d’Esports i a les bones comunicacions de la ciutat, s’organitzen competicions esportives com la Granollers Cup o la Copa d’Europa de Handball que han consolidat la ciutat com a referent d’aquesta disciplina. Alhora, el Palau també acull altres activitats esportives i culturals amb un fort impacte comarcal, per exemple alguns actes de la Festa Major i el Parc Infantil de Nadal.  

Un dels temes que ha generat més interès a nivell mundial és l’èxit de mobilització i participació ciutadana als Jocs Olímpics de Barcelona. Per conèixer les accions que van dur-se a terme en aquest aspecte, va organitzar-se una ponència específica a càrrec del cap del Programa de Voluntaris del COOB’92, Andreu Clapés.  A la darrera intervenció, l’exdiputat d’Esports de la Diputació de Barcelona i membre del Comitè executiu del COOB’92, Frederic Prieto, va indicar el paper de la Diputació durant l’esdeveniment, especialment en l’àmbit de plantejament urbanístic i inversions que van suposar els Jocs.  

La delegació francesa, encapçalada pel president de l’Associació de Municipis de la Plaine Commune, Patrick Braouezec, i el president del Departament Seine-Saint-Denis, Stéphane Troussel, va agrair la possibilitat de conèixer de primera mà i de part dels seus responsables les repercussions que van tenir l'organització d'unes Olimpíades a nivell local i el seu impacte 25 anys després.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental

Torna al Circuit una Formula 1® carregada de novetats

Ho fa per celebrar la pretemporada 2019. Els F1® Test Days es desenvoluparan del 18 al 21 de febrer i del 26 de febrer ...

Leire Martínez, karateca biguetana guanya el Campionat Infantil de Karate de Catalunya

La karateca biguetana es va erigir campiona, dissabte 9 de febrer, a Lloret de Mar i passarà a la preselecció...

El porter de l´equip infantil de waterpolo Dídac Garcia, en el punt de mira de la selecció infantil

El porter de l’equip infantil del Club Natació Granollers, Dídac Garcia, ha estat convocat pel comit&eg...

Les Franqueses acull el torneig de tennis femení en pista ràpida més important de Catalunya

El Club Tennis els Gorchs serà la seu del VIII Torneig Internacional Femení Les Franqueses del Vallès ...

La 26 ª Mitja Montornès-Montmeló-Vilanova-La Roca obre inscripcions

El 18 de gener de 2019 s’han obert oficialment les inscripcions a la 26ª Mitja Montornès-Montmeló-...